Ana Ivanovic a anunțat că se retrage din tenis! Ce va face mai departe

ana_ivanovic.jpg

ana ivanovic
Ana Ivanovic a anunțat că se retrage din tenis
Foto: Getty

Jucătoarea de tenis Ana Ivanovic a anunțat că se retrage din sport. Fosta număr 1 mondial a dat vestea prin intermediul unui clip publicat pe pagina sa de Facebook.

Frumoasa sârboiacă de 29 de ani s-a adresat fanilor ei cu un mesaj în care le-a mulțumit pentru sprijin și le-a povestit ce va face mai departe. Mai mult, a recunoscut și care este motivul pentru care a decis să se retragă: forma ei fizică nu mai este una ireproșabilă, iar asta nu o mulțumește îndeajuns pentru a continua. În prezent, Ana se află pe locul 63 în clasamentul WTA.

"Am niște vești importante pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Nu am anunțat asta nicăieri încă. Nu e nicio modalitate ușoară de a face asta, dar trebuie să vă spun: am decis să mă retrag din tenisul profesionist. A fost o decizie grea, dar am atât de multe de sărbătorit. Am început să visez la tenis încă de când aveam cinci ani, atunci când am văzut-o pe Monica Seles la tv. Părinții mei m-au susținut tot timpul. Am fost numărul 1 mondial, am câștigat un Roland Garros în 2008, am ajuns la culmi pe care nu credeam că le voi atinge vreodată. Am câștigat 15 titluri WTA și am jucat atât de multe meciuri memorabile. Cred că nu e așa de rău pentru o fată din Serbia. Este binecunoscut faptul că sportul de performanță cere o formă fizică ireproșabil, iar eu am fost lovită de accidentări, așa că nu aș putea să joc decât dacă aș fi la cele mai înalte standarde ale mele. Acum nu mai pot face asta, așa că e timpul să merg mai departe. Tenisul a fost mereu dragostea mea. Voi deveni ambasadoare a sporului și a vieții sănătoase, dar voi explora oportunitățile din lumea afacerilor, a frumuseții și a modei.

Voi avea mai mult timp și pentru activitățile filantropice alături de UNICEF. Și mai departe, cine știe?! Sunt fericită să-i pot ajuta pe alții să-și îndeplinească dorințele, așa că nu fiți triști. Fiți optimiști alături de mine. Vă transmit dragostea mea și cele mai calde mulțumiri pentru că m-ați ajutat să trăiesc cea mai frumoasă viață", a spus Ana Ivanovic.

 

Loading...

Citește și