Adrian Ungur s-a retras din activitate

Ultima actualizare:

    Adrian Ungur a decis să se retragă în septembrie 2018FOTO: EPA
Adrian Ungur a decis să se retragă în septembrie 2018FOTO: EPA

La doar 33 de ani, dar măcinat de accidentări, unul dintre jucătorii reprezentantivi ai tenisului românesc din ultimul deceniu, Adrian Ungur, a decis să se retragă. Din păcate, a făcut-o cu o înfrângere.

Ajuns pe locul 638 în lume, Adrian Ungur a fost învins în primul tur al turneului challenger de la Sibiu de italianul Fabrizio Ornago. Acesta s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 și a semnat certificatul de retragere din activitate pentru jucătorul nostru. ”Îmi pare rău că s-a terminat, dar după o vârstă trebuie să ne dăm deoparte. Fizicul nu mă mai susţine şi chiar dacă am fi câştigat în Cupa Davis cu Polonia nu mi-aş fi schimbat decizia care e luată cu mult timp în urmă”, declara Adrian Ungur după înfrângere de duminică din Cupa Davis. Component al echipei din 2010, el a fost om de bază al formației în ultimii 8 ani, câștigând 12 din cele 26 de meciuri disputate.

Adrian Ungur, la retragere: a fost numărul 79 ATP

Adrian Ungur a fost unul dintre cei 11 jucători de tenis din România care a reușit să intre în Top 100 ATP. Cel mai bun loc ocupat de el a fost 79, în 11 august 2012, iar pe plan individual a reușit să cucerească 8 titluri challenger din 20 de finale disputate. De asemenea, a jucat la toate cele patru turnee de Grand Slam, cel mai bun rezultat fiind calificarea în turul secund la Roland Garros, în 2012. La dublu, a reușit să cucerească un titlu ATP alături de Marius Copil, la BRD Năstase Țiriac Trophy, în 2015.

Ungur este căsătorit cu fosta jucătoare de tenis Liana Balaci, fiica fostului fotbalist Ilie Balaci, cei doi au împreună o fiică, Eveline Elena, în vârstă de trei ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net