Ce avere lasă în urmă Maradona. Ce a mai rămas din milioanele de dolari câștigate din fotbal

maradona.jpg

maradona cu cupa mondiala in mana
Maradona a stabilit mai multe recorduri ca jucător, dar lasă în urmă o avere de numai 100.000 de dolari
foto: EPA

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, iar moștenirea lăsată fotbalului de acest jucător uriaș este inestimabilă. Ca jucător, Maradona a stabilit mai multe recorduri pe piața transferurilor, însă averea lui s-a evaporat după numeroasele probleme cu drogurile și cu fiscul italian.

Provenit dintr-o familie foarte săracă, geniul argentinian al fotbalului a fost cândva cel care şi-a susţinut financiar rudele. Practic, Maradona a început să-și ajute rudele încă de la 15 ani, când a semnat primul lui contract cu echipa Argentinos Juniors. Iar lucrurile au rămas așa până la sfârșitul vieții.

În 1990, într-un intervu pentru Sports Illustrated, fostul fotbalist a arătat o factură de telefon din care se vedea că Maradona cheltuia cel puțin 15.000 de dolari pe lună ca să vorbească cu părinții și cu frații săi, în Argentina.

Citește și:

Maradona, fotbalist de geniu cu o viață personală de coșmar: divorț, copil din flori, acuzații de violență

Maradona a stabilit mai multe recorduri pe piața transferurilor ca jucător

În 1981, Boca Juniors l-a preluat pe Maradona pentru 4 milioane de dolari - pentru ca după doar un an, FC Barcelona să-l transfere cu suma record pentru acele timpuri de 7,6 milioane de dolari. 

În 1984, clubul Napoli avea să stabilească un nou record mondial cu transferul lui Maradona pentru 10,5 milioane de dolari. Lucrurile au început să intre pe o pantă descendentă pentru el după Cupa Mondială din 1990, când a fost eliminat în urma testului pozitiv la cocaină. Un an mai târziu, când juca la Napoli, a stârnit un nou scandal, fiind din nou găsit pozitiv la acelaşi drog.

Peste toate, autorităţile italiene l-au acuzat de evaziune fiscală, imputându-i o datorie de 37 de milioane de euro. Aşa se face că averea estimată în acest an a lui Maradona este de doar 100.000 de dolari.

Citește mai multe despre averea lui Maradona pe Okmagazine.ro

Loading...
 
 

Citește și

  •  Diego Armando Maradona a urmărit de la masa presei meciul România - Argentina 3-2 de la CM 1994

    Lumea fotbalului deplânge dispariția prematură a lui Diego Armando Maradona (60 de ani). Campionul mondial din 1986 s-a stins din viață astăzi (miercuri, 25 noiembrie), în urma unui stop cardiac. Vara trecută, acesta și-a amintit de meciul pe care l-a disputat sub culorile Argentinei contra României, la Campionatul Mondial din Italia, în 1990.

  • Maradona a antrenat ultima dată echipa argentiniană Gimnasia La Plata

    O veste șocantă a venit din Argentina: unul dintre cei mai mari jucători din fotbalul mondial, Diego Armando Maradona (60 de ani) a murit! Potrivit celor mai importante ziare din Argentina, „Clarin” și „La Nacion”, acesta a fost victima unui stop cardiac. În Argentina s-a decretat trei zile de doliu național.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1