Cauza morții lui Denis, fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici

Ultima actualizare:
Denis Pascovici, in bratele mamei lui, inainte de o noua plecare spre Franta pentru un consult
Denis Pascovici, in bratele mamei lui, inainte de o noua plecare spre Franta pentru un consult

Fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici a decedat la doar 14 ani, după 17 operații și 12 ani de luptă cu boala. Cauza morții lui Denis Pașcovici a fost un atac cerebral suferit sâmbătă.

Povestea dramatică a băiețelului fostului fotbalist Cosmin Pașcovici (40 de ani), Denis, s-a încheiat tragic joi seara. Micuțul a decedat la vârsta de 14 ani, după o luptă îndelungată cu cancerul, cu epilepsia, cu pareza și cu multe alte afecțiuni care, singure, ar răpune un om matur. Denis a luptat ca un erou 12 ani cu toate acestea, a reușit chiar să învingă cancerul, însă a fost răpus de un atac cerebral.

În vara anului 2006, toate mergeau din plin în familia fotbalistului Cosmin Pașcovici. La 28 de ani era considerat cel mai bun apărător din prima ligă, tocmai se transferase la Dinamo, unde era anunțat titular în apărare, avea o soție superbă și o mândrețe de băiat. În câteva zile, însă, cerul s-a prăbușit pe umerii internaționalului român. Fiul său a fost diagnosticat cu tumoră craniană. Ca o ironie a sorții, a fost operat pentru prima dată chiar în ziua în care împlinea doi ani: pe 20 septembrie 2006. Au urmat șiruri nesfârșite de operații - s-au strâns 17 la număr, aproape toate în Franța - și ani de zile petrecuți prin spitale. Pentru că pe lângă tumoră, intervenția chirurgicală a scos la iveală și alte afecţiuni: hidrocefalie, epilepsie secundară, nanism hipofizar.


    Denis Pascovici, in bratele mamei lui, inainte de o noua plecare spre Franta pentru un consultFoto: Click!
Denis Pascovici, in bratele mamei lui, inainte de o noua plecare spre Franta pentru un consultFoto: Click!

După 4 ani de tratamente, în 2010, Denis și familia lui au primit primele vești bune: băiețelul a scăpat de cancer. Planurile reveniseră, părea că ce a fost mai greu a trecut și că micuțul putea reveni la o viață normal. Din păcate, repetatele operații îi reduseseră suprafața creierului la doar 20%. Dar părinții continuau să spere și totul părea că merge pe calea cea bună, în ciuda dificultăților de comunicare ale copilului. Anul 2016 a însemnat însă începutul sfârșitului pentru Denis. În luna aprilie a suferit o criză de epilepsie, urmată de un atac cerebral, infecțiile căpătate în spital l-au ținut în comă aproape trei luni. Și-a revenit, dar a rămas cu o pareză și nu se mai putea deplasa decât în scaun cu rotile.

Tratamentele scumpe au adus familia în sapă de lemn, așa că tatăl lui, Cosmin Pașcovici, a fost nevoit să plece să muncească în Franța. Nu în fotbal, ci în agricultură, unde a condus un tractor pentru a face rost de bani. ”În 2016, la început, am plecat în Franţa la muncă. Ajunsesem la fundul sacului şi am plecat să fac bani pentru ca Denis trebuia să plece la control în aprilie”, povestea la Prosport.ro fostul fotbalist.

Aniversarea de 14 ani, din urmă cu mai puțin de o lună, avea să fie, din păcate, ultima pentru micuțul Denis. El a suferit sâmbătă seară un nou atac cerebral. A luptat, așa cum a făcut o viață, dar de data aceasta inima nu i-a mai rezistat. A murit joi, cu câteva ore înaintea startului meciului naționalei României de la Vilnius. Pe care îl aștepta cu atâta nerăbdare în urmă cu câteva zile… Aflând de nenorocire, tricolorii i-au și dedicat succesul din Lituania. Și poate că golul victoriei, marcat în ultima secundă, l-a avut coautor și pe îngerașul familiei Pașcovici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net