A murit băiețelul fotbalistului Cosmin Paşcovici. Mesajul plin de durere al mamei sale

cosmin-pascovici-familie2.jpg

Denis, băiețelul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici, s-a stins din viață
Foto Facebook

După o luptă crâncenă dusă cu o boală necruțătoare la o vârstă fragedă, băiețelul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici, Denis, a murit. Micuțul s-a stins din viață joi, 11 octombrie, la vârsta de 13 ani. Mama sa, Ionela Adina, a fost cea care a făcut anunțul, prin intermediul rețelelor de socializare.

În urmă cu doi ani, fostul fotbalist Cosmin Pașcovici și-a abandaonat meseria și s-a dus să lucreze în străinătate, pentru a face bani pentru tratamentul micuțului. Însă Denis a pierdut lupta cu boala în cele din urmă. Diganosticat cu cancer, micuţul a suferit mai multe operaţii pe creier, intervențiile începând încă de la vârsta de doi ani. 

După lungi ședinte de chimioterapie și radioterapie, viața părea să surâdă din nou familiei Pașcovici, însă nu pentru mult timp. Băiețelul a învins cancerul în 2008, însă între timp boala necrutătoare a revenit și, deși Denis a fost un adevărat luptător, a pierdut în fața cruntului diagnostic ce i-a fost dat încă de mic copil. 

ionela-pascovici-mesaj.jpg

Mesajul Ionelei Pașcovici, mama lui Denis
Foto Facebook

Cosmin Pașcovici a lucrat în Franța pentru a-i putea plăti tratamentul lui Denis

Tatăl lui, fostul dinamovist Cosmin Paşcovici, a plecat în Franţa în urmă cu doi ani să facă bani pentru tratamentul băieţelului, muncind pe tractor la una din miile de podgorii din zona Bordeaux. „Anul trecut, în aprilie, a intrat în comă şi am stat cu el în spital timp de şase luni. În septembrie ne-am externat. Am recuperat foarte mult în această perioadă pentru că era legumă când am ieşit din spital.

În primul rând, nu mai are nevoie de tubul de oxigen pentru a respira, acum trage pe canulă, respiră singur. (..) De cancer s-a vindecat în 2008, însă cinci ani după este, încă, în diagnostic. Nu poţi spune că eşti sănătos sută la sută. Din păcate, are crize de epilepsie repetate. Medicamentele nu prea l-au ajutat să scape de ele. Denis poate răci chiar şi de la un simplu strănut. Îi mai fug ochişorii şi îi cade capul. Nu poate înghiţi mâncare, are un furtun în burtică. Îi dau alimentaţie artificială”, declara mama lui Denis, în 2017, pentru Cancan

Loading...

Citește și

  • Denis Paşcovici are 11 ani şi e un adevărat luptător. A fost supus unui număr interminabil de operaţii încă de la vârsta de doi ani. A învins cancerul în 2010, după lungi şedinţe de chimioterapie şi radioterapie. Tatăl lui, fostul fotbalist dinamovist Cosmin Paşcovici, a plecat în Franţa să facă bani pentru tratamentul băieţelului.

  • Denis, băiețelul lui Cosmin Pașcovici, fostul fotbalist al lui Farul, Dinamo și UTA, zace în comă pe un pat din Spitalul Județean din Constanța, după ce a luat două bacterii intraspitalicești. Copilul, care suferea de o formă severă de cancer, avusese prima operație pe creier încă de la vârsta de 2 ani iar medici din Franța îi anunțau pe părinți, în 2010, că Denis a învins cancerul!