Victorie a lui Ion Țiriac în lupta cu statul român. Patinoarul nu va fi afectat de lucrările la calea ferată

Ultima actualizare:

    Patinoarul Telekom Arena îşi poate desfăşura în continuare activitateaFoto: arhivă personală
Patinoarul Telekom Arena îşi poate desfăşura în continuare activitateaFoto: arhivă personală

Curtea de Apel București a stabilit recent că se suspendă lucrările de realizare a căii ferate de la Gara de Nord către Aeroportul Henri Coandă, ca urmare a unei reclamații înaintate, printre alții, de către Ion Țiriac.

„Instanța a admis cu efect imediat cererea de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 558 din 31 iulie 2019 cu privire la aprobarea amplasamentului și a declanșării procedurii de expropriere a proprietăților private din zona Otopeni pentru amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național – modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Henri Coandă. Astfel, Justiția a făcut dreptate oamenilor din zonă, protejându-le dreptul la viață și proprietate, la un mediu sănătos și liniștit în care să se dezvolte și să se bucure de drepturile și libertățile lor" se anunță într-un comunicat de presă emis de partea reclamantă, citat de prosport.ro.

Astfel, Patinoarul Telekom Arena, construit și deținut de Ion Țiriac, va continua să își desfășoare activitatea. Baza sportivă inaugurată în decembrie 2016, la care activează și echipa de hochei, fete, susținută de Simona Halep, a transmis, prompt, un mesaj: „Mulțumim Justiției că ne-a salvat patinoarul!”.

Tronsonul de cale ferată care ar fi trebuit să facă legătura între Aeroportul Internațional Henri Coandă – fost Otopeni și Gara de Nord era inclus însă în caietul de sarcini pentru Euro 2020.

Patinoarul lui Ţiriac, deschis în 2016

veştile sunt minunate pentru magnatul Ion Ţiriac. Până acum se ştia că patinoarul Telekom Arena, din Otopeni, deschis în decembrie 2016, va fi dărâmat, iar academia de tenis pe care plănuia să o construiască în zonă împreună cu Ilie Năstase mai are de așteptat.

"Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem, nu știu!",declara dezam[git la acel moment Ion Țiriac.

Citeşte şi:

Țiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase: «El nu a făcut nimic anormal»

Campionat de hochei pe gheaţă la patinoarul lui Ion Ţirac

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net