Sorana Cîrstea, aşa cum nu o ştiţi

Ultima actualizare:

    Explozia de bucurie  a Soranei Cîrstea după  mingea care a adus  calificarea României  în Grupa Mondială II  a Fed Cup
Explozia de bucurie a Soranei Cîrstea după mingea care a adus calificarea României în Grupa Mondială II a Fed Cup

Cu două victorii, Sorana Cîrstea a fost eroina României în meciul câştigat cu 4-1 în faţa Serbiei, succes care a adus calificarea în Grupa Mondială II. Click! vă prezintă câteva aspecte mai puţin cunoscute din viaţa Soranei.

A învăţat spaniola la telenovele. Când era mică Sorana se uita la telenovele, iar asta a ajutat-o. „Am învăţat spaniola uitându-mă la telenovele. Mama nu mă lăsa, dar eu mă uitam pe ascuns, sau mă duceam la câte o prietenă şi urmăream episoadele", a mărturisit Sorana.

Adoră să meargă la cumpărături. Are o adevărată pasiune pentru a merge la shopping atunci când are o zi liberă. „Am şi haine ieftine şi haine scumpe. Sunt o persoană cu picioarele pe pământ, ştiu cât de greu se fac banii şi cât muncesc pentru ei", spune Sorana.

Îi plac pufuleţii. Nu a ascuns niciodată că îi plac pufuleţii. „Doar am crescut cu ei", spune ea. Nu face însă exces. Nici nu ar avea cum, deoarece e mai mult plecată.

Întreaga echipă a României i-a făcut galerie Soranei la meciul cu Jovanovski

simeon stalpnicul png

"Soră geamănă" cu Ana Ivanovic. Pentru Sorana, meciul câştigat cu Ana a fost special. Sârboaica e „sora ei geamănă" şi nu doar pentru că cele două seamănă leit. Ele au plecat împreună ieri dimineaţă de la Bucureşti la Stuttgart. Duminică, Sorana a împărţit cu Ana pasca adusă de mama ei.

Are teren de tenis în curtea casei. Născută la Târgovişte, Sorana a început tenisul la 4 ani. Pentru a nu mai pierde timpul cu deplasarea la antrenamente, părinţii săi, prosperi oameni de afaceri, au construit un teren de tenis în curtea casei.

Sorana, în braţele tatălui său, cel care a crezut în permanenţă în ea

simeon stalpnicul png

Hora bucuriei a încheiat un weekend magic pentru tenisul feminin românesc

simeon stalpnicul png

Steffi Graf e idolul ei. Idolul Soranei este fosta mare jucătoare germană, Steffi Graf. Peste timp, şi-a îndeplinit visul şi chiar a ajuns să se antreneze cu nemţoaica.

Are îngheţată cu numele ei. Tatăl său a deschis la Târgovişte o micuţă fabrică de îngheţată, iar Sorana e nu doar consultant principal cu privire la arome, ci a dat şi numele îngheţatei: SORI. Aroma ei preferată este cea cu ciocolată albă şi alune.

Are o singură superstiţie

Sorana era supertiţioasă în trecut, când bătea mingea de un anumit număr de ori înainte de a servi, sau mânca anumite lucruri, aducătoare de noroc, în dimineaţa meciurilor. A renunţat între timp căci, aşa cum ea recunoaşte, „îmi consumam prea mult energia". I-a mai rămas unul singur: atinge cu vârful rachetei prelata din spatele terenului în momentele mai dificile, gest care vine ca o descărcare nervoasă.

România, o echipă de milioane

Simona Halep (22 de ani), Sorana Cîrstea (24 de ani), Monica Niculescu (26 de ani) şi Irina Begu (23 de ani) sunt cele patru jucătoare care au readus, după 22 de ani, echipa României între cele mai valoroase 16 formaţii ale lumii. Sub conducerea căpitanului nejucător Alina Cercel-Tecşor, cele patru jucătoare au demonstrat că un sport individual se poate transforma lejer într-unul de echipă, învingând cu scorul general de 4-1 formaţia Serbiei.

Promovarea în Grupa Mondială II a Fed Cup este o performanţă la care, în urmă cu câţiva ani, nici măcar nu îndrăzneam să ne gândim. O performanţă de excepţie, obţinută de o echipă de milioane şi la propriu - fiecare dintre cele 4 a trecut de un milion de dolari câştigaţi din tenis - şi la figurat. Viitoarea adversară, cu care vom juca în februarie 2015, va fi decisă prin tragere la sorţi, la 4 iunie, şi va fi una dintre echipele SUA, Spaniei, Argentinei sau Slovaciei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net