Remarci misogine ale preşedintelui Comitetului de Organizare a JO Tokyo. ”Femeile vorbesc prea mult!”

Ultima actualizare:

    Yoshiro Mori a insistat ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfăşoare în mijlocul unei pandemii Foto: Guliver / GettyImages
Yoshiro Mori a insistat ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfăşoare în mijlocul unei pandemii Foto: Guliver / GettyImages

Fost premier al Japoniei, actualmente preşedinte al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori (83 de ani) a spus că este necesară reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse întruniri... "Altfel nu vom putea termina niciodată”, a comentat acesta la o întâlnire la care a avut acces și presa.

Potrivit cotidianului „Asahi”, în timpul unei şedinţe executive a Comitetului Olimpic Japonez care a avut loc online, Yoshiro Mori a avut o reacție care a stârnit mai apoi numeroase comentarii. "În consiliile de administrație cu multe femei, şedinţele durează atât de mult timp”, a spus râzând Mori. "Femeile au un puternic simţ al competiţiei. Dacă o femeie ridică mâna pentru a interveni în discuție, probabil că altele se gândesc că trebuie să spună şi ele ceva. De aceea toată lumea vorbeşte".Premier al Japoniei între 5 aprilie 2000 și 26 aprilie 2001, fost ministru al construcțiilor, dar și al comerțului internațional și al industriei, Mori a răspuns astfel la o întrebare prin care i s-a cerut să comenteze planul comitetului olimpic de a creşte numărul membrilor femei din consiliul de administraţie la peste 40% din total. "Trebuie reglementat într-o oarecare măsură timpul de vorbire. Altfel nu vom putea termina niciodată”, a spus Mori.

Ce reacții a stârnit declarația lui Yoshiro Mori

Purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare a JO de la Tokyo, Masa Takaya a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la remarcile lui Mori despre femei. Pe de altă parte, pe reţelele de socializare alţii şi-au exprimat uimirea nu doar în legătură cu comentariile sale, ci şi cu faptul că nimeni de la întrunire nu a obiectat. "Aceasta nu este altceva decât discriminare împotriva femeilor”, a scris cineva pe Twitter. „Ar trebui să demisioneze imediat. Dar problema este că nimeni nu l-a oprit. Cea mai mare ştire este că a spus acest lucru la şedinţa oficială a Comitetului de Organizare, unde au participat şi reporteri, şi că nimeni nu a oprit discriminarea". 

CITEȘTE ȘI: Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a demisionat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net