Răsturnare de situație în cazul de dopaj al lui Halep: „Cineva i-a vrut răul”

Ultima actualizare:

Suspendată din toamna anului trecut, după ce a ieșit pozitivă la un test de dopaj, Simona Halep se bucură de susținerea oamenilor din „sportul alb”.

Simona Halep ar putea scăpa de suspendare (FOTO: EPA)
Simona Halep ar putea scăpa de suspendare (FOTO: EPA)

Rând pe rând, Viriginia Ruzici sau Darren Cahill și-au arătat sprijinul pentru fosta lideră a tensiului feminin. Cel mai recent, unul dintre sponsorii care au făcut diferența în cariera Simonei Halep, Prințul Dimitrie Sturdza, a solidarizat cu sportiva din Constanța. 
Fost jucător de tenis și în prezent om de afaceri, acesta este ferm convins de corectitudinea Simonei Halep, punctând în cadrul podcastului „Vreau să știu”: „E o fată absolut extrordinară și pot să vă spun că nu cred în niciun moment că a luat drogurile alea. Sunt sigur că cineva i-a vrut răul și i-a pus drogurile!”.

Dimitrie Sturdza a povestit și cum a ajuns să o sprijine financiar pe Simona Halep: „Eu și Viginia Ruzici (n.r. fostul manager al sportivei) suntem foarte buni prieteni. Ea câștigase Roland Garros, o fată foarte drăguță, foarte frumoasă, foarte serioasă. Și îmi telefonează într-o zi, îmi spune: «Tim, ascultă, pot veni să te văd? Vin cu o domnișoară, care joacă foarte bine tenis și are nevoie de sponsorizare». «Foarte bine, dacă spui tu că e bună! Dar să nu mi-o aduci pe una care doar vrea să se plimbe!». Vine cu Simona în birou la mine, la Zürich. Simona mi-a făcut o impresie foarte bună, foarte bine crescută. Foarte drăguță. Și am întrebat-o: «Dumneavoastră ce vreți?». A răspuns: «Vreau să devin numărul !». I-am spus: «Da, ok!». Cred că i-am dat 20.000 de euro pe an și fratele meu, Eric, la Geneva, aceeași treabă. A jucat cu sigla noastră pe piept. De atunci am mai văzut-o de două-trei ori, ne scriem la sărbători”, a mai spus Dimitrie Sturdza.

Cum arată cel mai bun scenariu posibil pentru Simona Halep

Deocamdată, Simona Halep n-are încotro și stă deoparte de terenul de tenis, așteptând ocazia să-și susțină nevinovăția în fața tribunalului. Inițial programat pe 17 februarie, termenul său a fost amânat, în urma unei schimbări din conducerea instituției desemnată să-i analizeze cazul. Dacă va reuși să demonstreze că nu a luat substanța interzisă, Roxadustat, în mod conștient, românca va scăpa și de suspendare, în plus alegându-se cu o compensare financiară, care poate ajunge până la un milion de dolari. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net