Ramon Colillas, cel mai nou milionar din pokerul mondial, era fan Gică Hagi - EXCLUSIV

Ultima actualizare:
Ramon Colillas a câștigat 5,1 milioane de dolari și un trofeu uriaș în Bahamas
Ramon Colillas a câștigat 5,1 milioane de dolari și un trofeu uriaș în Bahamas

La doar 31 de ani, spaniolul Ramon Colillas este cel mai nou membru al clubului milionarilor din pokerul mondial. În luna ianuarie, la turneul PokerStars Players No-Limit Hold’em Championship (PSPC) din Bahamas, el a reușit să câștige nu mai puțin de 5,1 milioane de dolari. O performanță cu atât mai mare cu cât a intrat în competiție fără să plătească, doar pe baza unei promoții globale PokerStars în care 320 de jucători au intrat în posesia unor Carduri Platinum, fiecare în valoare de 30.000 de dolari. Click! a stat de vorbă la turneul EPT de la Soci (Rusia) cu Colillas, care este fost fotbalist și își amintește cu plăcere de doi fotbaliști români ai ”Generației de Aur”: Gică Hagi și Gică Popescu.

Click!: Ramon, cum s-a schimbat viața ta după câștigarea premiului cel mare?

Ramon Colillas: Dacă înainte eram doar un jucător oarecare, acum toată lumea e cu ochii pe mine și toți vor să mă învingă. Este mult mai plăcut, dar și mult mai dificil.

Cum ai petrecut după câștigarea marelui premiu?

Am vrut apoi să-mi iau puțin timp liber după victorie, așa că am petrecut timpul cu prietenii și familia. M-am adaptat la noua situație, după care am revenit la joc.

Cum te-ai simțit să devii milionar peste noapte?

Nu era ceva plănuit, desigur. Dar, desigur, e ceva bun, deoarece îmi asigură o stabilitate financiară, astfel încât să-mi pot continua activitatea de jucător profesionist cu bune rezultate.

Ce vei face cu cele 5 milioane de dolari câștigate în Bahamas?

Nu am avut timp să mă gândesc. Nici nu am apucat să cheltuiesc nimic încă. Pentru mine, banii sunt rezultatul performanței, iar acest premiu mă ține ancorat în poker și mă face să joc cu și mai multă pasiune, pentru că vreau să continui să am rezultate bune.

Ramon Colillas a jucat și la turneul PokerStars de la Soci (Rusia)
Ramon Colillas a jucat și la turneul PokerStars de la Soci (Rusia)

Când ai decis să devii jucător profesionist?

Am devenit jucător profesionist acum 4-5 ani. După ce am devenit antrenor de fotbal am jucat mult timp cu prietenii. Apoi, pokerul a început să-mi ocupe tot mai mult timp, iar rezultatele au început să apară. De aceea, atunci am decis să devin jucător profesionist. Am văzut în aceasta o oportunitate de a călători, de a trăi diferite experiențe și acest lucru mă motivează să continui și de aceea am devenit jucător profesionist.

Care e cea mai mare sumă pierdută la poker?

Nu am o sumă mare pierdută la poker, dar poate cea mai mare este că nu am reușit să câștig premiile cele mari la turneele EPT, așa că aceasta ar putea fi cea mai mare pierdere.

Știu că ai jucat fotbal și că acum ești antrenor. Ce s-a întâmplat, de ce nu ai mai continuat?

Am avut o mare pasiune pentru fotbal, încă de când eram mic. Din păcate, o accidentare m-a făcut să mă retrag din activitate, iar cum singura posibilitate de a continua să fiu în acest sport era să mă fac antrenor, am trecut în tabăra tehnicienilor. Și îmi place foarte mult, fac acest lucru de zece ani.

Pe ce post ai evoluat când jucai fotbal?

Eram mijlocaș, nu în genul Messi, mai mult în cel al lui Xavi sau Iniesta.

Stilul tău de a juca fotbal a influențat în vreun fel felul tău de a juca poker?

Pregătirea este aceeași. Trebuie să fii concentrat la meciuri. Trebuie pregătire fizică, pregătire psihologică. Fotbalul m-a ajutat mult să devin un bun jucător de poker, pentru că pregătirea este aceeași și la fotbal și la poker.

Ramon Colillas: ”Un jucător de poker trebuie să aibă pregătire fizică”

În ce mod ajută antrenamentele fizice la poker?

Pregătirea fizică este foarte importantă pentru mine. Mă ajută și pe plan psihologic. Sunt licențiat în sport, am făcut sport, deci sunt legat de alergare, de mișcare. Te ajută să-ți menții tonusul. Trebuie să fii foarte bine pregătit fizic. Nu e mereu simplu să stai atâtea ore la masa de joc și de aceea te ajută mult.

Cu ce echipă ții, cine e jucătorul preferat?

Fiind născut din Barcelona, evident că aceasta e echipa mea preferată. Bineînțeles, Messi este jucătorul meu numărul 1.

Ramon Coliilas: ”Hagi și Gică Popescu au fost mari jucători”

Cunoști fotbaliști români?

Desigur, îi știu pe românii care au evoluat de la Barcelona, echipa mea de suflet. Hagi și Gică Popescu au fost mari jucători, ultimul a fost chiar căpitanul echipei, am un mare respect pentru ei.

Cum ai căpătat porecla ”Mr Boxes”?

E puțin complicat... Atunci când jucam poker cu prietenii, aveam particularitatea de a jucat mereu all-in. În spaniolă este o expresie că atunci când joci all-in pui totul în cutie (n.r. în engleză, box) și de acolo a venit porecla de ”Mr Boxes”.

Cât timp ți-ai antrenat figura de poker?

Nu m-am antrenat special pentru ”poker face”. Încerc doar să îmi păstrez concentrarea și se pare că o fac bine.

Sfaturile lui Ramon Colillas pentru tinerii care vor să joace poker

Te rog, dă-le câteva sfaturi celor care vor să devină jucători profesoniști de poker.

Eu nu am prea multe sfaturi de dat, dar vreau să fiu un bun ambasador pentru ceilalți jucători. Eu nu puteam ajunge aici dacă nu studiam mult despre acest joc. Deci, în primul rând, să studieze mult. Să aibă pasiune pentru poker, dar să studieze, să studieze, să studieze. Apoi, să aibă o bună organizare a banilor, pentru că este extrem de important.


    Ramon Colillas a jucat și la turneul PokerStars de la Soci (Rusia)FOTO: Manuel Kovsca/ PokerStars
Ramon Colillas a jucat și la turneul PokerStars de la Soci (Rusia)FOTO: Manuel Kovsca/ PokerStars

Cum e viața de jucător profesionist de poker?

Sunt multe ore de muncă, de pregătiri, de tehnică. Viața de profesionist vine cu multă pregătire.

Cum arată pentru tine o zi normală?

Încep cu ceva mișcare, apoi trec la teorie. Analizez mâinile precedente, apoi îmi notez greșelile, după care mă întorc la joc.

Ce turnee urmează pentru tine?

Cu siguranță voi juca la următoarele turnee European Poker Tour, abia aștept să merg în continuare la ele.

Ești un mare campion, dar ești și om. Ai superstiții?

Nu, nu am. Mă pregătesc foarte bine psihologic și de aceea nu am nevoie de alte lucruri de care să mă agăț. E adevărat, am o rutină foarte clară pe care o respect înaintea turneelor, dar nu putem cataloga acele lucruri ca superstiții.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net