Mihaela Ciobanu e antrenor cu portarii la CSM București

Ultima actualizare:

    Mihaela Ciobanu e noul antrenor al portarilor echipei feminine de handbal CSM București Foto: CSM București
Mihaela Ciobanu e noul antrenor al portarilor echipei feminine de handbal CSM București Foto: CSM București

Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, sub culorile Spaniei, Mihaela Ciobanu (45 de ani) a fost numită, astăzi, noul antrenor cu portarii al echipei feminine de handbal a Clubului Sportiv Municipal București. Ea a semnat un contract valabil pe două sezoane cu echipa campioană a României.

Născută la București, în 30 ianuarie 1973, Mihaela Ciobanu s-a format ca handbalistă la Clubul Sportiv Școlar nr. 5 Rapid. A devenit portar al echipei din Giulești, cu care a și câștigat Cupa IHF (actualmente Cupa EHF) în 1993. A evoluat pentru România la diferite categorii de vârstă, bifând 79 de meciuri pentru prima reprezentativă. Cu aceasta s-a clasat pe locul 10 la Campionatul European din 1994 și pe 12 la Campionatul Mondial din 1997. Ajunsă în Spania, a acceptat să apere poarta reprezentativei acestei țări. Cu aceasta a câștiga medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, respectiv la Campionatul Mondial din 2011, precum și medalia de argind la Campionatul European din 2008. Este de subliniat că Mihaela Ciobanu este singura handbalistă născută în România care a urcat pe podiumul olimpic. Și nu numai că a făcut-o, dar a avut o contribuție importantă la victoria Spaniei în finala mică a JO de la Londra, din 2012 – atunci a apărat 7 aruncări de la 7 metri!

Mihaela Ciobanu a declarat în momentul în care a semnat cu gruparea din capitala României: „Oferta venită de la CSM București m-a luat prin surprindere. Lucram în Comitetul Olimpic Spaniol, dar nu a fost greu să o accept. Îmi curge handbal prin vene și am reacționat imediat! Sunt fericită și entuziasmată că mă aflu aici și îmi doresc să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem în acest an. Aștept întâlnirea cu publicul bucureștean, știu că este pasionat de sport și iubește handbalul”.

Noul antrenor cu portarii al echipei noastre va fi prezent la antrenamentul de luni seară, unde va face cunoștință cu Paula Ungureanu, Jelena Grubisic și Mădălina Ion. „Nu le cunosc pe cele trei, dar vorbim aceeași limbă, a handbalului, și va fi totul ok. Voi încerca să le transmit din experiența mea jucătoarelor de la CSM București”, a spus Mihaela Ciobanu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net