Mașina cu care Michael Schumacher a câştigat la Monaco, vândută cu 7,5 milioane de euro

michael schumacher

michael schumacher ultimele vesti
Michael Schumacher
foto: reuters
Citeste tot despre: 

Monopostul Ferrari, cu care Michael Schumacher a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco, în 2001, a fost vândut la o licitaţie la New York, cu suma record de 7.504.000 de dolari.

Aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un monopost de Formula 1. Licitaţia a avut loc în cadrul Sotheby's Contemporary Art Evening Sale, în Manhattan, cu vânzări de peste 310 milioane de dolari.

Cu această maşină, F2001, număr şasiu 211, Schumacher a câştigat şi Marele Premiu al Ungariei, care i-a adus germanului al patrulea titlu din cele şapte câştigate în carieră, al doilea la Ferrari. 

În acel an, germanul s-a impus în nouă din cele 17 etape ale sezonului. Victoria de la Monaco, din 2001, a cincea din carieră, a fost ultima în Principat pentru Schumacher.

schumacher.jpg

Michael Schumacher
Michael Schumacher se află de mai mult de jumătate de an în comă
Foto: Reuters

Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Fostul proprietar se aştepta la o sumă din vânzare în jurul a patru milioane de dolari. El va dona o parte din banii obţinuţi pe maşină fundaţiei Michael Schumacher’s Keep Fighting.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1