Kobe Bryant a murit. Cine a fost baschetbalistul care a scris istorie 20 de ani în NBA

Ultima actualizare:

    Kobe Bryant a jucat 20 de ani la Los Angeles LakersFOTO: EPA
Kobe Bryant a jucat 20 de ani la Los Angeles LakersFOTO: EPA

Veste șocantă în lumea sportului mondial. Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istoria NBA, a murit duminică într-un accident de elicopter. Avea doar 41 de ani.

Kobe Bryant, care s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers, era căsătorit şi avea patru fiice, ultima născută în iunie 2019.

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24. Ambele tricouri au fost retrase chiar anul trecut de Lakers. De altfel, el a evoluat toată cariera doar la Los Angeles Lakers, timp de 20 de ani, fiind un exemplu de fidelitate față de o echipă în sportul profesionist. El a fost ales de Lakers încă din liceu, nemairtecând prin filtrul NCAA (campionatul universitar nord-american).

Kobe Bryant a murit. A fost de patru ori MVP în All Star Game-ul NBA

Kobe Bryant a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţionat de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător (MVP) din meciul vedetelor.

Kobe Bryant a murit. Elicopterul în care se afla s-a prăbușit la Calabasas, Los Angeles

Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 41 de ani, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles. Potrivit sursei citate, în elicopterul privat al lui Bryant se aflau cel puţin încă trei persoane. Niciuna dintre persoanele din elicopter nu a supravieţuit, fiind confirmate cinci decese.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net