Kenyencele Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor au primit cetățenia română. Două dintre ele au baremul pentru JO Tokyo la maraton

atlete-kenya_2517-773x380.jpg

Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor (de la stânga spre dreapta) s-au pozat cu drapelul României
Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor (de la stânga spre dreapta) s-au pozat cu drapelul României
Foto: FR Atletism

Premieră pentru atletismul românesc. Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) și Delvine Meringor (29 de ani) au devenit azi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română! Legitimate la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, fondistele au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta.

Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale. Săptămâna viitoare, la Pitești, ele vor participa la Campionatul Național, în probele de 5.000 și 10.000 de metri. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole. “Sunt foarte fericită că am obținut cetățenia română. Vreau să cuceresc cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale. Și să fac România mândră”, a declarat pentru site-ul fra.ro Joan Chelimo.
Naturalizarea celor trei a fost salutată și de Florin Florea, președinte FR Atletism: “Este un moment foarte important pentru atletismul românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană. Și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”.
Antrenorul Carol Șanta s-a declarat fericit de această decizie: “Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment”.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1