Jocurile Olimpice de la Tokyo, anulate? The Times: „Japonia caută o soluție onorabilă petru a face anunțul”

jocurile-olimpice.jpg

Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate din cauza pandemiei de Covid-19
Sursa foto: Adevărul

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, susține publicația „The Times”, care citează o sursă din guvernul japonez. Se pare că, potrivit jurnaliștilor americani, în acest moment, oficialii japonezi caută o soluție onorabilă pentru a anunța oficial anularea competiției.

Guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului, susţine The Times, citând o sursă din coaliţia de la guvernare. Potrivit sursei citate de jurnalul britanic, există un consens cu privire la faptul că evenimentul amânat de anul trecut nu poate avea loc din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, obiectivul este găsirea unei soluţii onorabile pentru a se anunţa anularea, astfel încât să rămână posibilitatea ca Tokyo să fie gazdă a Jocurilor Olimpice în alt an, şi anume în 2032. „Nimeni nu vrea să fie primul care să spună acest lucru, dar consensul este că este prea dificil. Personal, nu cred că va avea loc”, a precizat sursa din coaliţia de guvernare japoneză.

Ce declara premierul Japoniei la începutul anului 

Joi, preşedintele CIO, Thomas Bach, s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară, el adăugând că nu există un Plan B. Și premierul Japoniei, Yoshihide Suga, afirma la începutul lui ianuarie 2021 că Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor avea loc în ciuda îngrijorărilor legate de creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, relatează bbc.com. „Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice vor avea loc în această vară şi vor fi sigure”, a spus Yoshihide Suge. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august, iar Jocurile Paralimpice în intervalul 24 august – 5 septembrie.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1