Ieri, muritor de foame, astăzi milionar. Povestea impresionantă a lui McGregor

Ultima actualizare:

    Floyd şi McGregor s-au sfidat reciproc la conferinţa de presă din 23 august, Las Vegas Foto: Getty
Floyd şi McGregor s-au sfidat reciproc la conferinţa de presă din 23 august, Las Vegas Foto: Getty

Luptătorul irlandez Conor McGregor (28 ani) va lupta, peste câteva zile, în cel mai important meci al carierei sale fulminante. Adversarul său este celebrul Floyd Mayweather Jr. Americanul în vârstă de 40 de ani a luptat în 49 de meciuri, în toate ieşind învingător.

Numărul victoriilor lui Mayweather, cât şi atitudinea sfidătoare pe care o afişează, i-au adus acestuia faima. Porecla lui este Money (Bani) pentru simplul fapt că obişnuieşte să se laude cu sumele impresionante pe care le câştigă în urma meciurilor disputate. Floyd este o figură marcantă a boxului, dar nici povestea modului în care combatantul său, McGregor, a ajuns să fie un nume celebru în industrie la doar 28 de ani, nu este una de trecut cu vederea.

În anul 1998, un băiat firav de 10 ani, cu porecla Bulgăre de Zăpadă (din cauza tenului deschis şi a părului blond) a păşit într-o sală de box din Dublin şi a făcut impresie. Una negativă, din păcate. Era încălţat cu o pereche de adidaşi de fotbal şi lăsa urme de noroi pe podea. Antrenorul de atunci, Phil Sutcliffe, îşi aminteşte că l-a certat pentru gestul său. Până la vârsta de 10 ani, McGregor a fost un împătimit al fotbalului, dar a renunţat la pasiunea sa pentru a se apuca de box. Motivul care l-a mânat spre sală a fost dorinţa de a se putea apăra de copiii mai mari care făceau glume proaste pe seama lui. Micul Conor voia să se înscrie pentru lecţiile de box, iar Phil l-a rugat să ia un formular de pe birou prin care părinţii lui să îşi exprime acordul. Conor a refuzat să facă cum i s-a spus şi a început să lovească, enervat, sacul de box.Din acea zi, McGregor a venit zilnic,timp de 7 ani, pentru a se antrena.


    McGregor, în timpul unui antrenament pentru presă Foto: Getty
McGregor, în timpul unui antrenament pentru presă Foto: Getty

Determinarea şi munca asiduă l-au transformat pe Conor dintr-un muritor de foame într-o legendă a artelor marţiale mixte şi i-au adus o nouă poreclă, The Notorious.

La naşterea acestuia, moaşa lui Conor a spus nişte vorbe cu caracter profetic. Ea suţine că boxeurul a venit pe lume cu pumnii încleştaţi şi că asta i-a dat de înţeles ca el va deveni un mare luptător.

Pe măsură ce McGregor a înaintat în carieră, a devenit cunoscut printre colegii săi de breaslă. Irlandezul şi-a exprimat, în nenumărate rânduri, dorinţa de a se lupta cu cel mai cunoscut dintre ei, Floyd Mayweather. Luna august aduce îndeplinirea dorinţei sale. Lupta, considerată a fi cea mai scumpă din istoria boxului, va avea loc peste câteva zile.

Vorbele înţepătoare pe care şi le-au adresat unul altuia cu puţine zile înainte de eveniment au atins proporţii inimaginabile. Fostul antrenor al lui McGregor i-a sugerat să îşi măsoare mai bine cuvintele şi să nu mai acţioneze atât de impulsiv. A adăugat că nu îi place noua agresivitatre verbală pe care elevul său a dobândit-o.


    În timpul conferinţelor de presa există o atmosferă tensionată între cei doi luptătoriFoto: Getty
În timpul conferinţelor de presa există o atmosferă tensionată între cei doi luptătoriFoto: Getty

Conor a fost întotdeauna sigur că va deveni bogat de pe urma boxului şi a făcut sacrificii imense pentru a ajunge unde se află în ziua de astăzi. A ţinut numeroase regimuri alimentare draconice şi s-a antrenat în sală până la epuizare.

În momentul actual, McGregor este al 24-lea cel mai bogat sportiv, la doar un loc distanţă de alergătorul Usain Bolt. Boxeurul nu uită de unde a plecat şi îşi ajută familia cu sume imense de bani, iar surorilor sale le achiziţionează ultimele modele de maşini. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net