Cum să joci blackjack de distracţie

Ultima actualizare:

Alături de poker, jocul de blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de masă care se pot întâlni în oferta unui cazino online și offline. Regulile sunt simple, pariurile extrem de uşor de reţinut, deci nu îţi mai rămâne decât să le deprinzi cât mai repede şi să îţi iei doza de distracţie pe care numai acest joc o poate genera.

Obiectivul jocului de blackjack

Dacă accesezi bonusuri fără depunere atunci, oportunitatea de a te familiariza cu acest joc s-a ivit cum nu se poate mai bine. Deşi cuvântul care defineşte acest joc poate fi de natură să te pună în dificultate, în realitate trebuie să ştii că este vorba despre jocul pe care îl ştii sub denumirea de 21. 

Ai în mână cărţile care realizează acest punctaj, înseamnă că ai făcut blackjack şi că ai ridicat potul de pe masă. Deşi acest punctaj este cel mai vânat de jucători şi dealeri în egală măsură, obiectivul jocului de blackjack prin prisma ta de jucător este aceea de a realiza întotdeauna un punctaj superior celui al dealerului. Dacă ai realizat acest lucru atunci înseamnă că de fiecare dată eşti câştigătorul mâinii de blackjack. 

Trebuie să cunoşti valoarea cărţilor de joc şi punctele pe care acestea le determină în stabilirea mâinii câştigătoare. Cărţile fără figuri valorează exact cât scrie pe ele în timp ce cartea de A este creditată atât cu valoarea 1 cât şi cu cea de 11, în funcţie de dorinţa jucătorului. Celelalte cărţi sunt extrem de importante, pentru că un decar, cartea de J, Q şi K valorează fiecare câte 10 puncte şi deţinerea unei asemenea cărţi în mâna îţi poate da avantajul necesar pentru a câştiga jocul.

Cum se amestecă cărţile la jocul de blackjack

Încă de la început trebuie să cunoşti faptul că jocul în sine se joacă cu un pachet normal de 52 de cărţi de joc. În această era tehnologizată în care jocul este disponibil şi în online, varianta clasică care presupune împărţirea unui singur set de cărţi care se amestecă la nesfârşit nu mai este una valabilă şi nici viabilă. 

Se apelează în mod evident la amestecarea cărţilor automată, cea care presupune deja folosirea până la 8 pachete de cărţi. O modalitate cunoscută în cazinourile offline este aceea că pachetele de cărţi se amestecă automat, dealerul folosind o carte cu ajutorul căreia taie rândul, după această acţiune aparatul re amestecând cărţile. 

O a 2-a modalitate de amestecarea a cărţilor o constituie non intervenţia dealerului asupra aparatului automat de împărţire a cărţilor, acesta aducând cărţile decartate pe masa de către jucători în stiva generală de unde urmează să se distribuie în acelaşi mod aleatoriu. Se elimină în acest fel orice idee de falsificare a jocului, singurele condiţii pe care trebuie să le îndeplineşti fiind aceea să ai noroc şi să fi inspirat în pariul depus.

Pariatul la blackjack

Acum că deja eşti familiarizat cu valoarea cărţilor folosite la acest joc şi cunoşti care este scopul jocului, trebui să ştii şi ce fel de pariuri poţi depune în cadrul acestuia. Jocul este unul simplu şi se raportează în general la 2 pariuri de bază, în funcţie de cele 2 cărţi iniţiale pe care le primeşti la debutul jocului. Poţi face deci:

● Hit, adică mai ceri o carte în scopul de a te apropia cât mai mult de 21 de puncte, dar fără a-l depăşi● Stand, ceea ce înseamnă că declari faptul că rămâi cu cărţile primite, urmând să plasezi miza  

Este clar că în funcţie de aceste cărţi vei determina şi valoarea pariului, ceea ce va duce implicit la câştigarea sau pierderea acestuia. 

În plus, mai poţi avea la îndemână încă 3 posibilităţi, în scopul declarat de a-ţi îmbunătăţi şansele de câştig:

● Split, adică împarţi cărţile primite în 2 mâini distincte, caz care se aplică dacă ai în mână 2 cărţi de A● Asigurare, caz în care alegi să primeşti miza înapoi dacă dealerul realizează blackjack● Dublare, care implică că vei primi o singură carte, ne mai având opţiunea de a mai cere încă una

Cum se împart cărţile la blackjack

Jocul are un debut la fel de simplu cum la fel de simple sunt şi regulile sale de joc. Toţi participanții la joc, inclusiv dealerul, vor primi câte 2 cărţi de joc iniţiale, având posibilitatea ca pe parcursul jocului să ceară suplimentarea acestora. Este însă o diferenţă între vizibilitatea acestor cărţi pentru că:

● Cele 2 cărţi ale jucătorului se plasează cu faţa în jos astfel încât valoarea acestora să fie cunoscută doar de jucătorul care le primeşte● Cărţile dealerului nu se supun acestei reguli, acesta are obligaţia să poziţioneze prima dintre cele 2 cărţi cu faţa în sus, conform regulii de joc

Este în mod evident un avantaj de care te bucuri doar tu ca şi jucător, putând apela la o strategie de joc care să îţi aducă câştigul scontat.

Strategia dealerului vs. strategia jucătorului

Dacă este să rezumăm în 2 cuvinte atunci se poate spune că cele 2 strategii converg, ambii dorind să realizeze un punctaj superior celuilalt. Există însă câţiva paşi care diferenţiază aceste strategii şi care se desprind din regulile jocului. În acest sens:

● Dealer-ul care are în mână alte cărţi decât cele care totalizează 21 este obligat să se oprească la punctajul de  17● Jucătorul poate cere cărţi chiar dacă suma totalizată este de 17, putând obţine în acest fel un punctaj superior celui deţinut de dealer

Concluzie

Să joci doar pentru distracţie este simplu, majoritatea cazinourilor online punând la dispoziţia celor interesaţi varianta demo de joc, cea în care poţi juca însă fără să pariezi bani reali. Învaţă deci regulile jocului de blackjack, capătă experienţa necesară şi dacă vrei treci şi la jocul pe bani reali. Multă şansă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net