Cristina Neagu rămâne la Oltchim pentru încă doi ani

Ultima actualizare:

Circa o lună a durat incertitudinea legată de viitorul tinerei handbaliste născute în Bucureşti. "Pleacă la Viborg sau rămâne la Oltchim?", aceasta era întrebarea pe care atât iubitorii handbalului, cât şi oamenii de sport de la noi au rostit-o de atâtea ori în acest răstimp. În urmă cu puţin timp, Oltchim a dat răspunsul. Conducătorii grupării vâlcene au anunţat, oficial, că Neagu a semnat prelungirea contractului pentru încă doi ani.

Vizibil marcată de manifestaţia de simpatie pe care suporterii vâlceni i-au făcut-o joi, la meciul-restant cu Oţelul Galaţi, Neagu a explicat decizia sa ca fiind luată cu sufletul. "Am rămas la Oltchim din mai multe motive. Nu mi-a fost greu să iau această decizie. Suporterii m-au impresionat. Ataşamentul lor m-a emoţionat. Am semnat şi pentru că la Otchim este domnul Constantin Roibu, o persoană deosebită, căreia nu am ce să-i reproşez. De asemenea, am ales să rămân pentru familie, prieteni şi colege şi familie. M-a flatat oferta de la Viborg, dar mă bucur că am rămas la Vâlcea. Vreau să câştigăm Liga Campionilor, să dovedim că Oltchim este mai tare ca Viborg", a spus Neagu.

Cristina Neagu nu este singura jucătoare din actuala echipă care va continua la Oltchim. În aceeaşi situaţie sunt Steluţa Luca, Ionela Stanca, Roxana Han (şi-au prelungit înţelegerea până în 2012), Iulia Curea, Adina Fiera Oana Manea, Adriana Nechita, Mihaela Smedescu, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu (până în 2013). "Am dorit ca în această lună să semnăm cu handbalistele ale căror contracte expiră la vară. Am insistat ca acest lucru să se întâmple înainte de începerea meciurilor din grupele principale ale Ligii Campionilor. Nu vrem ca jucătoarele să se gândească la ce vor face de la vară încolo sau să fie asaltate de alte oferte. Trebuie să le stea gândul numai la Liga Campionilor, obiectivul fiind accederea în finală şi, de ce nu, câştigarea trofeului", a declarat managerul general al SC Oltchim, Constantin Roibu. Acesta a spus că se poartă negocieri cu Paula Ungureanu, care a revenit de la recuperare, ea nefiind încă refăcută după accidentarea de la CE, precum şi cu Yeliz Ozel, şi Anastasia Pidpalova.

Oltchim a anunţat astăzi că a trecut la un sistem de organizare existent în handbalul nordic, cel mai valoros din Europa şi din lume. S-a decis a se renunţa la plafonul de jos în privinţa sponsorizării - Viborg are circa 500 de sponsori, unii dintre ei fiind personali, pentru fiecare jucătoare în parte. Conducerea administrativă a fost întărită prin cooptarea Ralucăi Covaci ca al treilea vicepreşedinte. Fiica Mariei Covaci, antrenoarea care a descoperit-o şi format-o pe Cristina Neagu va răspunde de relaţiile cu presa, asigurând şi legătura între echipă şi conducerea clubului. O noutate există şi în privinţa staff-ului tehnic, Luminiţa Dinu-Huţupan urmând a se ocupa de pregătirea portarilor - ea îndeplineşte aceeaşi sarcină şi la lotul naţional.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net