Cristina Neagu, a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii

cristina_neagu.jpg

cristina neagu handbal
Cristina Neagu in actiune
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a fost declarată, luni, de forul internaţional de profil (IHF), cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018, aceasta fiind a patra distincţie de acest fel pentru sportiva tricolor.

Cristina Neagu este prima jucătoare din lume care câştigă de patru ori acest titlu din partea federaţiei internaţionale.

După anii 2010, 2015 şi 2016, când a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie individuală din partea IHF, Cristina Neagu este aleasă pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii, de această dată pentru anul 2018.

Aflată în recuperare, după ruptura de ligamente suferită în timpul Campionatului European din luna decembrie, Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră.

Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Vyahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

Cristina Neagu a primit distincţia similară şi din partea forului european de profil (EHF) pentru anul 2018, după ce a devenit golgeterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri.

La masculin, în 2018 a fost ales cel mai bun jucător danezul Mikkel Hansen, pentru a treia oară în carieră.

Loading...

Citește și

  • Coşmarul s-a încheiat pentru cea mai valoroasă handbhalistă a lumii în 2010, Cristina Neagu! Supranumită "Messi al handbalului" pentru extraordinarul său talent şi pentru ceea ce făcea pe teren, Cristina a jucat azi, 6 minute, în meciul pe care echipa sa, Oltchim, l-a câştogat cu scorul de 34-23 pe terenul Coronei Braşov, în Liga Naţională! A fost primul ei meci după un an şi 8 luni, mai precis de la 11 februarie 2011!

  • Componenta naţionalei României Cristina Neagu a fost declarată, duminică, cea mai bună jucătoare (MVP), de la Cupa Mondială de handbal feminin din Danemarca, competiţie câştigată de tricolore.