Coronavirus România. Cine este a treia victimă: Vasile Ouatu a fost viceprimar și patron al unei echipe de volei

Ultima actualizare:

    Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la voleiFoto: Facebook/VasileOuatu
Vasile Ouatu a dus echipa Unic Piatra Neamț în cupele europene la voleiFoto: Facebook/VasileOuatu

Depistat pozitiv cu Covid-19 în 19 martie, la Piatra Neamț, Vasile Ouatu (70 de ani) este cel de-al treilea pacient din țara noastră care își pierde viața în urma pandemiei cu noul coronavirus... Viceprimar în Piatra Neamț, între 2004 și 2008, acesta a fost și patron al echipei feminine de volei din orașul moldav, pe care a promovat-o în Divizia A1, iar apoi a dus-o în zona cupelor europene.

Grupul de Comunicare Strategică a dat un comunicat sec: ”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (Covid-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”. Potrivit aceleiași surse, pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată. 

Înainte de a fi diagnosticat, Vasile Ouatu a participat la un eveniment

Potrivit presei nemțene, înainte de a fi diagnosticat, Vasile Ouatu a participat alături de zeci de nemțeni la un concurs de dans sportiv, iar apoi la o masă de 8 martie... Alte două persoane care au luat parte la același eveniment au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Internat mai întâi în localitate, Vasile Ouatu a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu două zile, fiind adus de la spitalul din Piatra Neamţ, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Starea sa de sănătate s-a agravat brusc, el murind în cursul serii de duminică la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Vasile Ouatu era acționar majoritar al Complexului Comercial Unic din centrul orașului Piatra Neamț. De asemenea, era membru al Partidului Național Liberal. 

În noiembrie 2018, Vasile Ouatu devenise proprietarul mărcii Volei Unic Club Piatra Neamț. Acesta declarase atunci pentru ”Viața Nemțeană”: „Cea mai mare bucurie a mea a fost când am eliminat o echipă din spaţiul sovietic. Am plâns atunci de bucurie. Mă sunau telefoanele din ţară, de se înroşeau. Până atunci nici o echipă românească nu eliminase o echipă din Rusia. (...) Acest club de volei nu putea fi uitat, în condiţiile în care eu nu am mai putut să continui să susţin echipa spre marea performanţă. Îmi aparţin cei 30 de ani de muncă şi sacrificii, când mi-am sacrificat timpul, sănătatea, multe altele, inclusiv familia”, a spus Ouatu, care făcea referire la victoria (3:1) pe care formația pe care a patronat-o a obținut-o în ediția 2007/2008 a Challenge Cup, în fața formației ruse Kazanocika Kazan. Învinsă în deplasare la limită (3:3), gruparea din Piatra Neamț a promovat atunci în sferturile de finală ale competiției. Fază în care a fost eliminată (0:3 și 3:2) de Știința Bacău. Unic s-a mai calificat în sferturile de finală ale ediției 2006/2007 a Cupei CEV, fază în care a pierdut ambele meciuri (1:3 și 0:3 cu Universidad Burgos). 

Oamenii de volei, de sport care l-au cunoscut au postat mesaje de condoleante pe rețelele de socializare

”Domnul să îl aibă în pază! Condoleanțe familiei! A fost un om deosebit!”Tănase Tănase, antrenor de volei 

”Ne-a părăsit un om deosebit, poate chiar UNIC. Dumnezeu să te aiba în grija Sa”Petrică Stancu, antrenor de volei 

”Condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească”Constantin Chițigoi, antrenor de volei

”Foarte trist. Tot respectul pentru Domnul Ouatu, un om care a iubit voleiul. Și eu am fost o “feblețe” a lui. Dumnezeu să-l odihnească!”Cristina Pîrv, fost internațional român de volei 

”Acum câteva luni ne-am întâlnit la Piatra Neamț, unde se sărbătoreau 100 de ani de fotbal și am stat de vorbă cu dânsul, apreciind în mod special fotbalul, sportul în general, regretând că nu a fost mai mult sprijinit în ceea ce dorea să facă la Piatra cu echipa de volei! Un om minunat! Dumnezeu să-l odihnească!”Florin Motroc, antrenor de fotbal

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net