Carol Novak a scris istorie la Londra!

Ultima actualizare:

    Carol Novak
Carol Novak

În vârstă de 36 de ani, ciclistul Carol Eduard Novak a intrat în istorie, devenind primul campion paralimpic al României! El a câştigat clar finala probei de urmărire. Mai mult, în serii a stabilit şi un nou record mondial paralimpic!

Sportivul din Miercurea Ciuc a câştigat clar finala cursei de urmărire din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra. Cronometrat în 4:42,000 pe cei 4 kilometri ai probei, el l-a devansat pe prietenul său, cehul Jiri Jezek, alături de care a concurat în ediţia 2010 a Turului României, pentru Tuşnad Team.

Pe locul 3, medaliat cu bronz, s-a clasat britanicul Jody Cundy. Vicecampion paralimpic la Beijing, Novak este cel care la Londra a purtat, pentru a doua oară în carieră, drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice.

El este dublu campion mondial al acestei categorii atât pe şosea, cât şi la contratimp. Fost practicant al patinajului viteză, el şi-a pierdut la 20 de ani piciorul drept în urma unui accident de maşină.

N-a renunţat la sport şi cu ajutorul unei proteze a început să participe la curse de ciclism. În ultimul deceniu, a avut clasări superioare în Turul României, fiind printre protagoniştii acestei competiţii. Înaintea Jocurilor Paralimpice de la Londra, el s-a pregătit la Manchester, într-un stagiu plătit de britanici.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net