Baschetul 3x3 a primit în ștafeta de la doi foști olimpici, iar drumul către Tokyo 2020 a continuat la Iași și Severin

Ultima actualizare:

    Fază din meciul de baschet 3x3 de la Iași
Fază din meciul de baschet 3x3 de la Iași

În anul în care se vor decide primele echipe calificate în turneul olimpic de baschet 3x3 de la Tokyo 2020, bătălia pentru puncte se duce turneu de turneu pe tot cuprinsul globului. Echipele românești au luat din nou cu asalt terenurile în acest week-end la Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, respectiv la Severin Streetball.

Doi foști olimpici români au fost invitați speciali la turneele de baschet 3x3 și le-au urat succes jucătorilor din naționalele României de baschet 3x3 în drumul către calificarea la Jocurile Olimpice. Peste 500 de jucători au participat la ambele evenimente organizate de către Sport Arena Streetball în acest week-end.

La Severin, în parcarea Severin Shopping Center, atleta Ancuța Bobocel, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice și multiplă medaliată la nivel mondial și european în concursurile de fond, a fost alături de componenții naționalei masculine, care evoluând sub denumirea 3x3 Bucharest au ajuns până în finala competiției, cedând, scor 21-17, în fața echipei Honved Budapesta.  

“Mă bucur mult că se promovează sporturi noi și că astfel de eveniment au ajuns și în Severin. Văd o atmosferă frumoasă, muzică, mulți copii și tineri care se distrează în aer liber. Este extraordinar că un astfel de sport va fi prezent și la Jocurile Olimpice, este visul oricărui sportiv să fie acolo, este o experiență unică și sper că și România va fi reprezentată”, a spus Ancuța Bobocel.

Ancuța Bobocel a venit cu fiica la turneul de baschet 3x3
Ancuța Bobocel a venit cu fiica la turneul de baschet 3x3

La Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball, starul naționalei feminine, Sonia Ursu, a realizat un turneu de excepție, fiind principala marcatoare cu 56 de puncte în cinci partide. Jucătoarea celor de la Știința București a reușit 17 dintre cele 21 de puncte ale echipei sale în finala cu Agro Squad, scor 21-17, și a primit titlul Tissot MVP, cea mai bună jucătoare a turneului.

Judoka ieșean Vlad Simionescu a fost cel care i-a înmânat premiul tinerei baschetbaliste, un ceas Tissot 3x3, oferit de către importatorul și distribuitorul Albini Prassa. Fost participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și deținător al unui titlu european, Simionescu, a primit de asemenea un premiu de apreciere distribuitorului mărcii de ceasuri elvețiene.

În superbul decor al Palatului Culturii din Iași, duelurile pe teren au fost extrem de fierbinți, mai ales la categoria de elită a băieților, acolo unde Athletic Constanța a obținut al doilea succes din acest sezon. Și se pare că Zeul Neptun și Zeul Baschet s-au înțeles bine în acest week-end. Constănțenii s-au salvat de două ori de la eliminare atât în optimi cât mai ales în sferturile de finală, când au revenit de la un deficit de șapte puncte, pentru a câștiga 19-18 în prelungiri cu CSU Pitești.

În sudul țării, evenimentul din Severin a marcat și o revenire spectaculoasă în circuitul de baschet 3x3 al echipei Albinuțele Hărnicuțe, una dintre participantele de tradiție în turneele Sport Arena Streetball. Albinuțele au cedat la limită în finala cu echipa timișoreană Girls Girls, scor 14-13, conduse spectaculos în teren de Andrada Căpitan, principala marcatoare a turneului cu 36 de puncte și desemnată Tissot MVP, cea mai bună jucătoare de la Severin Streetball.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net