Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie. Precipitații puține, spre sfârșitul lunii

ghiorcei_iarna.jpg

ghiocei ianuarie 2020
În sudul țării, au răsărit ghioceii
FOTO: Click!

Meteorologii ANM au publicat astăzi, 27 ianuarie, prognoza meteo pentru două săptămâni, adică până pe 9 februarie. Aceștia estimează că vor fi precipitații spre sfârșitul lunii, dar slabe cantitativ. Temperaturile vor fi tot mai mari decât ar fi normal în această perioadă.

Toți iubitorii de sporturi de iarnă, dar mai ales copii așteaptă să se dea cu săniuța. Iată că ne apropiem de sfârșitul lunii ianuarie și nu am avut parte nici de ”gerul Bobotezei”, nici de ninsori consistente.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie

Astăzi, 27 ianuarie, la ora 15.00, se înregistrau 12 grade la Călărași, iar în majoritatea regiunilor au fost între 7 și 10 grade. Doar la Întorsura Buzăului se înregistrau minus 1 grad. Sunt valori mult mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă. Însă, din vestul continentului a intrat un val de aer umed care a adus ploi în Banat și vetul țării. În următoarele zile precipitațiile se vor extinde în centrul țării, apoi și în Moldova și în Delta Dunării.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, în Banat și Crișana

În următoarele zile va ploua, iar temperaturile vor oscila între 5 și 9 grade, iar după 1 februarie vor urca spre 8 – 10 grade. După 5 februarie, valorile vor coborî spre 6 grade. Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-3 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, în Transilvania

Va ploua în următoarele zile. Sunt prognozate între 3 și 6 grade la orele prânzului și între minus 6 și zero grade în timpul nopților. După 1 februarie, temperaturile se vor încadra între 4 și 6 grade la orele prânzului. Până miercuri, apoi între 31 ianuarie și 3 februarie, sunt prognozate precipitații, probabil ninsori în timpul nopților.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, în Maramureș

Până la sfârșitul lunii, vor fi între 3 și 5 grade la prânz, apoi valorile vor urca până la 6 grade. Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 28-29 ianuarie și 31 ianuarie - 4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, în Moldova

Până pe 9 februarie sunt prognozate 4 -6 grade, iar precipitațiile vor fi puține.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, în Dobrogea

Vremea se menține caldă pentru această perioadă, cu 7 – 9 grade, iar în perioada 1 – 5 februarie vor fi în jur de 10 grade.  Sunt posibile ploi slabe în această săptămână.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, În Muntenia și Oltenia

Va fi mai cald decât ar fi firesc la această dată: între 6 și 11 grade. Ploile vor fi puține și slabe cantitativ.

Prognoza meteo 27 ianuarie – 9 februarie, la munte

Sunt prognozate între 1 și 3 grade până la sfârșitul lunii, temperatrui mai ridicate decât ar fi normal. Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar au o probabilitate mai mare de apariție între 27 – 29 ianuarie, apoi între 31 ianuarie și 4 februarie.

Citește și:

Prognoza meteo până pe 3 februarie. În loc să ningă, se încălzește

Cum este vremea în luna ianuarie în România

Citește și

  • iarna_2019

    A venit iarna. Nu știm dacă va fi o iarnă blândă, cu ceva zăpadă, sau o iarnă grea, cu viscole, troiene și ger. În anii 1929, 1942, 1954 şi 1967, România s-a confruntat cu cele mai cumplite ierni din ultimul secol. Temperatura minimă absolută din decembrie în România a fost -34,5ºC, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998.

  • chiciura strugure inghetat

    În această perioadă a anului, apar multe fenomene meteo care ne fac viața mai grea. În perioada de toamnă-iarnă se depune bruma, cade burnița și apare ceața. Vor urma chiciura, poleiul, măzărichea și lapovița. Sunt fenomene meteo banale, dar știți ce sunt și când apar?