Numărul deceselor provocate de coronavirus a urcat la 106

coronavirus_china.jpg

coronavirus_china
Chinezii poartă măşti atunci când ies pe stradă
foto: AFP

Noua tulpină de coronavirus se răspândeşte cu rapiditate în China şi a făcut prima victimă în Beijing. Numărul total al deceselor a ajuns la 106, iar al îmbolnăvirilor a crescut la 4.515 de persoane. Statele Unite şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în China, Europa fiind şi ea pe harta îmbolnăvirilor cu cazuri confirmate în Franţa şi Germania.

Atmosferă apăsătoare în oraşul Wuhan, unde a apărut coronavirusul la sfârşitul anului trecut. Străzile sunt practic blocate. Imaginile publicate pe reţeaua de socializare Weibo, asemănătoare Twitter, arată locuitorii unui complex de apartamente scandând ”Wuhan, vei reuşi!” şi cântând imnul naţional de la ferestre. Bilanţul morţilor a urcat de la 81 din ziua precedentă la 106 persoane, în timp ce numărul total al cazurilor confirmate în China a crescut pe 27 ianuarie la 4.515, de la 2.835 cu o zi în urmă, a anunţat Comisia Naţională pentru Sănătate. Cu toate că au fost raportate cazuri de îmbolnăvire şi în alte ţări, oficialii chinezi au precizat că toate decesele cu excepţia a şase cazuri, au avut loc în oraşul Wuhan, provincia Hubei.

Călătoriile în Wuhan, restricţionate

Canada, care a confirmat două cazuri de îmbolnăviri şi investighează alte 19, şi-a avertizat cetăţenii să evite călătoriile în provincia Hubei.

Autorităţile de aici, unde trăiesc aproape 60 de milioane de oameni, sunt criticate tot mai mult de populaţie din cauza reacţiei lor iniţiale la acest virus. Pe platformele de socializare chineze, care sunt cenzurate puternic, oficialii sunt puşi la zid din cauza virusului, care şi-ar avea originea într-o piaţă din Wuhan unde erau vândute ilegal animale sălbatice.

Cazuri legate de oameni care au călătorit în Wuhan au fost confirmate în 12 ţări, din Germania până în Statele Unite. Sri Lanka este printre ultimele ţări care au confirmat îmbolnăviri.

 

Citeşte şi:

 

90.000 de persoane au fost deja contaminate cu coronavirus?

Alerte neconfirmate de coronavirus la Cluj, Timișoara, Constanța și București

 

 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1