90.000 de persoane au fost deja contaminate cu coronavirus?

Ultima actualizare:
Doctorul Adrian Streinu Cercel  spune că nu se mai poate face  carantină în zilele noastre
Doctorul Adrian Streinu Cercel spune că nu se mai poate face carantină în zilele noastre

Bilanţul victimelor virusului din China creşte rapid. 56 de morţi şi peste 2.000 de persoane infectate, este ultimul bilanţ oficial al autorităţilor medicale. Realitatea ar fi însă altă: 90.000 de oameni sunt deja contaminaţi!? Cazuri de îmbolnăvire au fost constatate şi în Australia, Franţa şi Statele Unite. Şi în România a fost o alertă, din fericire, falsă.

Alertă falsă în România

Israelianul care a aterizat sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni, a fost dus la Institutul ”Matei Balş” după ce a acuzat simptome de gripă şi a spus că a vizitat China.  Ieri, Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii spitalului au transmis că bărbatul nu are coronavirus. Nefiind vorba nici măcar de gripă, pacientul nu a rămas internat, ne-au informat surse din Ministerul Sănătăţii, care nu au specificat însă care a fost diagnosticul bărbatului. Alarma a fost falsă.

«Legislaţia carantinei nu mai există»

Virusul se răspândeşte  în ciuda măsurilor  severe de protecţie
Virusul se răspândeşte în ciuda măsurilor severe de protecţie

Medicul Adrian Streinu Cercel, şeful Spitalului Matei Balş din Capitală a spus, într-un interviu la Digi 24 că ”În zilele noastre, nu se mai poate face carantină! Carantină înseamnă nu intră nimic, nu iese nimic. Legislaţia carantinei nu mai există în momentul de faţă. Există sisteme de reţinere a circulaţiei persoanelor, dar nu de carantinare propriu-zisă. Carantină înseamnă îl iei, îl pui într-un spital şi nu-l scoţi de acolo până nu se vindecă sau nu i se întâmplă ceva. Aşa ceva nu se mai poate face pe Terra în momentul de faţă. S-a făcut în istorie, dar în momentul de faţă nu”, a explicat medicul.

Dr. Streinu Cercel a mai spus că nu trebuie ignorate filtrele pentru depistarea coronavirusului, însă a explicat că oamenii trebuie să fie conştienţi cu privire la riscurile la care se expun atunci când aleg să circule prin zone potenţial contaminate.  Medicul a mai spus că atunci când apare un nou tip de microorganism, el circulă pe Terra cam doi ani de zile, acesta este intervalul mediu până când lucrurile îşi reintră în calmul lor şi natura îşi face datoria. ”Aşa a fost şi cu SARS, şi cu fostul virus pandemic care acum e virusul gripal sezonier”, a spus medicul.


    Virusul se răspândeşte  în ciuda măsurilor  severe de protecţie
Virusul se răspândeşte în ciuda măsurilor severe de protecţie

China a anunţat 56 de morţi

Duminică dimineaţă, 26 ianuarie, China a anunţat încă 15 morţi din cauza noului coronavirus, inclusiv unul din Shanghai, primul raportat în metropolă. Încă treizeci de morţi sunt în provincia Hubei, unde a început focarul, şi unul a fost anunţat în provincia Henan. În prezent, 15 oraşe din China sunt blocate integral sau parţial de autorităţi, afectând aproximativ 57,2 milioane de oameni.

Vineri, în ajunul Anului Nou Chinezesc, Beijingul a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Nici şcolile nu vor începe sesiunea de primăvară. Preşedintele chinez Xi Jinping  spune că epidemia de pneumonie virală pune ţara “într-o situaţie gravă” şi se poate ajunge chiar la suspendarea zborurilor din China spre restul lumii.

Medic mort în Wuhan 

La Wuhan, medicii se simt epuizaţi şi avertizează că sunt slab aprovizionaţi. Un medic a murit deja din cauza virusului. De altfel, alte cadre medicale au declarat pentru CNN că lucrează zi şi noapte şi nu mai au haine de protecţie şi măşti sanitare, actualele rezerve ajungând numai pentru trei-patru zile. „Parcă am intra în luptă fără armură“, a menţionat unul dintre ei. În ultimele zile, pe reţelele de socializare au apărut mai multe apeluri făcute de oameni care spun că fac parte din rândurile personalului medical chinez care acţionează în aceste zile în „zombiland”. În filmuleţe postate pe YouTube, medici şi asistente deopotrivă solicită ajutor şi prezintă date din interior. O asistentă medicală povesteşte în-tr-un scurt material video că ar fi vorba despre mult mai multe persoane infectate. “Oameni buni din întreaga lume, mă aflu în Hubei, unde a apărut coronavirusul Wuhan. Sunt aici să vă spun tot adevărul. În acest moment sunt 90.000 de persoane infectate în toată China”, a spus femeia. 

Ea mai spune că o persoană contaminată care nu este pusă în carantină poate infecta 14 oameni în acelaşi timp, apoi 196 de oameni vor fi infectaţi şi aşa mai departe. De asemenea, asistenta a mai spus că virusul a suferit o a doua mutaţie şi că din acest motiv se vor întâmpla lucruri îngrozitoare. 

Citește și:

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Virusul mortal din China a devenit ameninţare mondială

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net