Avertizari meteo de ultima oră: cod roşu de viscol şi ninsori

Ultima actualizare:

    Cod roşu de ninsori şi viscol, pentru mai multe judeţe din ţarăFoto: Arhiva Click!
Cod roşu de ninsori şi viscol, pentru mai multe judeţe din ţarăFoto: Arhiva Click!

O avertizare de ultimă oră vine din partea meteorologilor. Este cod roşu de viscol şi ninsori în mai multe judeţe din ţară. Vântul va sufla cu peste 120 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea va fi extrem de redusă.

Iarna a intrat în forţă în mai multe judeţe din sudul, centrul şi sudul şi sud-estul ţării.

Avertizări meteo de ultimă oră: cod roşu de ninsori

Alerta dată de meteorologi cuprinde, de fapt, două avertizări de cod roşu.

Primul cod roşu intră în vigoare miercuri, ora 18:00 şi va fi în vigoare până joi, ora 8.00.  Meteorologii anunţă că va fi viscol puternic, vântul va sufla în rafale de peste 100...120 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero. „Este vizată zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău”, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM)

Cel de-al doilea cod roşu intră în vigoare miercuri, ora 22:00 şi este în vigoare până joi, ora 08:00.  Potrivit ANM sunt vizate județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea. Vântul va sufla în rafale de peste 85...90 km/h, viscol, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Nouă judeţe din ţară sunt afectate de codul roţu de viscol
Nouă judeţe din ţară sunt afectate de codul roţu de viscol

Cod portocaliu de vreme rea, în mai multe judeţe din ţară

De asemenea, de miercuri de la ora 17:00 până joi la ora 08:00 va fi cod portocaliu de ninsori şi viscol în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei. Aici, vântul va bate cu rafale de 70...85 km/h şi temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității.

În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Tot sub cod portocaliu de ninsori şi viscol se află şi zona Carpaților Meridionali și Orientali. Aici vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Ninge în Bucureşti

Şi Capitala va avea parte de vreme rea. Temperaturile vor scădea simţitor, iar în noaptea de miercuri spre joi va ninge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti conform căreia, începând de miercuri, 5 februarie, la ora 08.00, până joi, 6 februarie, la ora 10.00 , vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu de la valori de 4-5 grade Celsius, mierfcuri dimineaţa, până în jurul a -2 grade Celsius în noaptea de miercuri spre joi.

Vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea predominant ninsoare. Vântul avea intensificări temporare, cu rafale ce vor atinge 55-60 km/h, amplificând senzația de rece și viscolind ninsoarea în a doua parte a intervalului.

Autorităţile sunt în alertă în zonele unde au fost emise avertizările de ultimă oră de cod roşu de viscol şi ninsori, iar echipaje de urgenţă urmază să fie pregătite pentru a interveni în orice clipă.  

Citeşte şi:

Cod galben de vânt și ninsori în cea mai mare parte a țării

Când vine aerul polar peste România? Vremea a atins temperaturi record în weekend

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net