Opt românce, duse la muncă în Italia cu avionul privat. De ce a făcut angajatorul acest gest

Ultima actualizare:

    Româncele au plecat în Italia cu un avion privatfoto: Digi 24
Româncele au plecat în Italia cu un avion privatfoto: Digi 24

Opt femei din România au fost duse la muncă în Italia cu un avion privat. Angajatorul lor, proprietarul unei vinării, spune că a făcut acest gest pentru că muncitoarele românce îi sunt indispensabile. De mai bine de 10 ani, femeile merg acolo pentru a-l ajuta la vie.

Povestea a fost prezentată în exclusivitate de Digi 24. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor de coronavirus, muncitoarele românce au fost întoarse de la granița cu Ungaria. Însă patronul din Italia a reușit să închirieze un avion privat din care a aterizat la Cluj și a preluat femeile.

Martin Foradori Hofstätter, proprietarul vinăriei din nordul Italiei spune că și el crede că este un gest nebunesc, însă nu a putut să renunțe la cele opt românce, pentru că ar fi avut pierderi uriașe.

 „Vreau să spun că mâna de lucru în vie, în această zonă a Italiei, adică în Alto Adige, la granița cu Austria, de mai bine de 30 de ani provine din străinătate. În cazul meu, de aproximativ 10 ani am acest grup de doamne care vine din România. Este un grup pe care l-am instruit și care a învățat această meserie foarte delicată”, a spus Martin Foradori Hofstätter, proprietarul cramei, pentu Digi 24.

Omul de afaceri spune că gestul lui a fost înțeles greșit de mulți oameni și a primit multe critici, însă având în vedere că italienii nu au dorit să muncească pe potgoria lui, a fost nevoit să își aducă muncitori din străinătate. În plus, are nevoie de continuitate, din acest motiv nu a ales să lucreze cu alte persoane care după ce s-ar fi terminat pandemia ar fi plecat către alți angajatori.

După ce au ajuns în Italia, cele 8 românce au 14 zile în izolare iar testele efectuate au ieșit negative. Acum, singurul lor gând este să se întoarcă repede înapoi la familiile lor. La fel ca toți cei care lucrează sezonier, femeile au venit în Italia pentru că salariile sunt mai mari. Câștigă aici într-o lună cât în trei, sau poate chiar mai multe lucrate în România.

Citește și: 

În plină pandemie de coronavirus, românii se întorc la muncă în străinătate. Cum arată Aeroportul Otopeni

Ghid util pentru cei care vor să plece la muncă în străinătate. Iată unde pot suna!

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net