În plină pandemie de coronavirus, românii se întorc la muncă în străinătate. Cum arată Aeroportul Otopeni

aeroport_4.jpg

calatori in aeroportul otopeni
Românii se grăbesc să plece la muncă în străinătate în plină pandemie de coronavirus

Zilele trecute, în plină pandemie de coronavirus, în aeroportul din Cluj nu aveai loc să arunci un ac. Românii nu au mai ținut cont de nimic și s-au înghesuit să plece din țară la muncă în Germania. Azi, de pe Otopeni, alți stranieri pleacă spre Madrid, Barcelona, Stockholm sau Hamburg. Uite cum arăta aeroportul în primele ore ale dimineții.

Dacă, ieri, pe aeroportul de la Cluj, românii s-au înghesuit și aproape că s-au călcat în picioare, fără să mai țină cont de distanțarea socială și nici de faptul că ar putea oricând să se infecteze cu Covid-19, azi dimineață, pe Aeroportul Otopeni oamenii au respectat întocmai recomandările autorităților.

aeroport_1.jpg

Romani in aeroport
Oamenii stau la coadă la check-in păstrând diatanța între ei

Românii care s-au îmbarcat deja sau urmează să plece în străinătate spre Madrid, Barcelona, Hamburg, Atena, au păstrat distanța regulamentară de doi metri unii față de alții. Sunt cetățeni spanioli, dar și rezidenți români care se întorc în Spania, Germania, Grecia sau Suedia.

aeroport_2.jpg

Romani pe Otopeni
Românii așteaptă să se îmbarce în curse spre Spania și Germania

Liniștiți și relaxați, cu măștile de protecție pe față, încercând să stea cât mai departe unii de alții, ei așteptau la coadă la Check-in. Călătorii sunt îndeaproape supravegheați de forțele de ordine și respectă fiecare regulamentul impus.

aeroport_3.jpg

oameni in aeroportul otopeni
Printre călători se află spanioli care se întorc acasă, dar și foarte mulți români care pleacă la muncă

 

aeroport_5.jpg

tabela zboruri de pe aeroportul otopeni
De pe Otopeni pleacă curse charter dar și regulate

La Cluj, a doua zi de haos și nebunie

Între timp, sute de oameni sunt blocați pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca. Oamenii așteaptă să se îmbarce, dar zborurile nu sunt autorizate, au declarat autoritățile. O parte dintre muncitorii români care vor să se întoarcă la muncă peste hotare au ajuns la aeroport, în timp ce alții au fost opriți de forțele de ordine la intrarea în județ. Ieri, aproape 2000 de romțâni au plecat cu curse charter spre germania, la munci agricole.

O parte dintre muncitori au ajuns deja la aeroport, iar o parte au fost opriţi la intrarea în judeţ. .

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1