Așa arată căsuța în care Sergiu își crește cei trei copii. Familia tânărului ar putea să rămână oricând pe drumuri

Ultima actualizare:

    Sergiu are în continuare nevoie de ajutorFoto: Casa Share/Facebook
Sergiu are în continuare nevoie de ajutorFoto: Casa Share/Facebook

Povestea lui Sergiu a impresionat o țară întreagă. Neavând bani pentru orice alt mijloc de transport, tânărul a fost oprit de către poliție zilele trecute. El mergea călare spre maternitatea unde soția lui tocmai născuse cel de-al treilea copil. Deși au fost și răutăcioși care au râs de el, numeroși oameni buni au sărit să îl ajute. printre aceștia s-a numărat și luptătorul K1 Cătălin Moroșanu.

Sergiu trăieşte la marginea municipiului Iaşi, într-o locuinţă improvizată de numai câţiva metri pătraţi. Cătălin Moroşanu l-a vizitat sâmbătă (28 martie) pe tânărul din Iaşi, fiind impresionat de simplitatea și bunătatea lui.

Sergiu și familia lui trăiesc în condiții precare
Sergiu și familia lui trăiesc în condiții precare

“Deşi nu are o casă a lui şi locuieşte într-o încăpere improvizată de şase metri pătraţi, Sergiu ne-a oferit o lecţie de iubire şi umanitate pe care niciun virus nu o poate învinge. Asta îmi dă încredere că nu suntem pierduţi complet moral şi că totul va fi bine, indiferent de greutăţile care ne aşteaptă. Va fi bine pentru el, pentru noi toţi. Sergiu nu are maşină sau bani de taxi, aşa că a urcat pe cal pentru a ajunge la maternitatea din Iaşi unde soţia lui a născut un băieţel. O poveste care trebuie să ne fie exemplu în aceste zile. Nu banii sunt totul în viaţă, iar situaţia dramatică prin care trece întreaga omenire ne arată asta“, a scris Cătălin Moroşanu pe Facebook.

Moroșanu l-a vizitat pe Sergiu
Moroșanu l-a vizitat pe Sergiu

Sergiu locuiește înr-o căsuță improvizată

Sergiu și familia lui se luptă cu o mulțime de neajunsuri. Tânărul de 22 de ani are în continuare nevoie de ajutor, dar din cauza pandemiei de coronavirus, este departe de rezolvare cazul lui. Bărbatul trăiește înr-o casă improvizată, dar terenul nu este al lui. 

"Mi-ați scris cu sutele despre acest caz.

Deoarece ascult mult părerile și sfaturile voastre, astăzi, după ce am împărțit echipamentele de protecție la Spitale, am fost și la Sergiu.

“Băiatul cu calul”, care a mers călare la Maternitate să-și vadă băiețelul nou născut și să-i ducă mâncare soției!

Sergiu este un băiat cu mult bun simț și are 3 copii. S-a mutat din satul Raducaneni într-o tabără improvizată de la marginea orașului. Soția lui era internată la Maternitate să nască al treilea copil, iar deoarece tramvaiele nu mergeu, s-a urcat pe cal și a mers 4 km până la Maternitate ca să-și vadă copilul.

1. Acum în plină pandemie sub nici o formă nu putem construi și momentan suntem în construcție cu Casa Share 23. Nu am putut să mă apropii de copii sau de Sergiu, trebuie să respectăm regulile!2.Terenul unde și-a început el acele ziduri, NU este al lor și pot fi evacuați.3.Este foarte IMPORTANT dacă el se poate adapta la programul unui job normal, care să-i asigure un salariu decent. Momentan adună fier vechi.

I-am lasat ceva banuți și o să trec pe la ei să le duc alimente și cele necesare la copil." a scris asociația Casa Share pe Facebook.

Sergiu are în continuare nevoie de ajutor

Cea mai mare problemă este că familia tânurului poate fi evacuată oricând, pentru că terenul pe care Sergiu a improvizat patru pereți nu este al lui. 

"Am promis, revin cu noutăți. Astăzi, familia lui Sergiu s-a reîntregit; doamna și Sergiu junior au ajuns în locul în care trăiesc (și căruia nu îi putem spune casă!...). Primul pas a fost făcut, au fost duși cu bine. S-a ocupat de asta publicația care i-a dat de urmă tânărului. Al doilea pas e rezolvat, în sensul că au primit toate cele necesare pentru câteva săptămâni. De asta s-a ocupat un super om, pe care îl stimez, care a ținut să meargă personal să analizeze cazul.

Sunteți foarte mulți cei care ați vrea să ajutați familia. Din păcate, cămăruța în care locuiesc este minusculă (voi pune o poză la comentarii). Nu au unde să stocheze ajutoare. Încerc zilele astea să facem o treabă bună printr-o fundație de care se ocupă cu atenție un preot. Știu că există o adresă din Iași unde puteți trimite colete (mă abțin! Este la latitudinea dumneavoastră...)

De asemenea, va fi vehiculat un cont, dar nu unul personal. Abia săptămâna viitoare i se va deschide lui Sergiu un cont. Vă îndemn să-l așteptați pe ăla. Cea mai sigură treabă e cea fără intermediari. Cea mai mare problemă este cea legată de locuință. Ce a început Sergiu să construiască este fără forme legale. Nimic nu e normal în cartierul respectiv...

Așa că, ideal ar fi să i se găsească un mic petic de teren, care să devină proprietate și unde să construiască legal. Atunci vor conta și mai mult eforturile noastre. Sper să revin cât mai repede și cu o adresă pe care o recomand cu sufletul deschis pentru trimiterea pachetelor.

Sper, totodată, ca Sergiu să găsească un loc de muncă decent. E cel mai prost moment pentru asta, dar, poate avem noroc. S-a dat sfoară în zonă. Vreau să subliniez că ați fost foarte-foarte mulți cei care ați dorit să trimiteți pachete cu haine și jucării. Nu e graba. Aveți răbdare să fie găsite soluții pentru depozitarea lor, vă rog!

În încheiere, vreau să subliniez că eu n-am avut nimic de a face cu rezolvarea problemei. Doar v-am ținut la curent pentru că am urmărit-o pas cu pas. Nu aș vrea să se interpreteze. Totuși, ca niciodată, v-aș fi recunoscător dacă ați share-ui-o pentru că aș vrea să ajungă vestea la toți cei care au vrut să ajute. Cu răbdare o vor face. MII DE MULȚUMIRI!", a scris Radu Guramulta pe rețeaua socială Facebook. 

Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui
Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net