Cum se simt restricțiile din valul 4 al pandemiei în restaurantele din București. ”Mai mulți clienți au prezentat toți același certificat”

Ultima actualizare:

    Restaurantele au voie să deschidă doar 50% din capacitateFOTO: Unsplash.com
Restaurantele au voie să deschidă doar 50% din capacitateFOTO: Unsplash.com

Valul 4 al pandemiei se dovedește a fi pentru România cea mai grea perioadă de când a debutat pandemia. Rata mare de infectare din Capitală a determinat autoritățile să ia măsuri mai dure pentru a încetini viteza îmbolnăvirilor. Însă mulți români au găsit ”soluții” pentru a încălca regulile

Însă cei vaccinați și cei trecuți prin boală se bucură de o serie de libertăți. De exemplu, pot intra să ia masa la restaurant dacă au certificate verde. În București, restaurantele au rămas deschise la 50% din capacitate, iar activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă, conform Hotnews.ro.

Românii merg la restaurant cu certificate false

În loc să se vaccineze, pentru a-și ușura situația, sunt mulți români care preferă să-și falsifice certificatele verzi, decât să se vaccineze, chiar dacă pentru acest lucru riscă amenzi și dosar penal.

Printre cei pe care a căzut responsabilitatea de a cere și verifica certificatele verzi se numără și patronii de restaurante.

Un cofetar șef a explicat pentru Hotnews. Că au existat situații neplăcute generate de obligativitatea prezentării certificatului verde. „Am avut câteva, cum ar fi: clienți care au prezentat toți același certificat, clienți care credeau că pe terasă nu este nevoie de certificat, clienți care au prezentat teste negative făcute în urmă cu două săptămâni. A existat și un singur client care a reacționat agresiv verbal față de ospătari, dar, în rest, lumea înțelege situația și reacționează în consecință”, a precizat cofetarul.

Iar patronul unui restaurant din Piața Universității spune că „în primele zile de restricții am fost și certați, și înjurați și rugați să permitem accesul măcar pentru o cafea. Acum oamenii sună și fac o rezervare, sunt oameni conștienți de ceea ce se întâmplă și respectă atât antreprenorii, cât și restul clienților.”

Cei din domeniul HoReCa încearcă să se adapteze și în această perioadă apelează la platformele de livrări.

Citește și:Protest în Bucureşti faţă de măsurile anti-Covid

Polițiștii nu au cum să citească certificatele verzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net