Protest în Bucureşti faţă de măsurile anti-Covid. Un manifestant s-a îmbrăcat în Superman

protest2.jpg

Foto: Mediafax

Un nou protest are loc în în Bucureşti împotriva a ceea ce manifestanții numesc „dictatura medicală“. Protestul a început după prânz în Piața Universităţii, iar după ora 18.30 manifestanţii au pornit în marş spre Piaţa Victoriei.

Majoritatea manifestanților nu poartă mască de protecție, deși Jandarmeria le-a cerut să respecte măsurile de prevenţie. S-au strâns circa 500 de oameni, care sunt insoţiţi de forţe de ordine. Manifestanţii susțin că vor mărşălui ulterior spre zona Izvor și Palatul Parlamentului pentru a se opune unei eventuale legi a vaccinării, potrivit adevarul.ro.

Protest în Bucureşti faţă de măsurile anti-Covid

Unii dintre participanții la prostest flutură steaguri tricolore, în timp ce alţii care au afaceri sau locuri de muncă în domeniul HoReCa, au adus cu ei tigăi şi oale. Manifestanţii cer demisia gruvernanţilor şi îi acuză că restricţiile impuse sunt disproporţionate, pentru că, în opinia lor, efectele pandemiei nu ar fi foarte grave sau chiar nu ar exista deloc.

Jandarmeria a trimis în zona mai multe forţe de ordine.  „Astăzi, 03 aprilie a.c., în Municipiul Bucureşti, sunt anunţate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Piaţa Revoluţiei şi alveola Parcului Izvor.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestaţii la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică”, scrie într-un comunicat al Jandarmeriei.


 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1