Cele mai ciudate nume de familie din România. Nu ai vrea să faci parte din neamul Bucă, Purcica, Bounegru sau Pipi

Ultima actualizare:

    Cele mai ciudate nume de familie din romania
Cele mai ciudate nume de familie din romania

Anual, cei care poartă cele mai ciudate nume de familie din România își depun actele pentru schimbarea numelui. Numele de familie ajunge să fie pentru ei o povară și putem înțelege de ce: nu putem să le citim fără să schițăm cel puțin un zâmbet.

Dacă suntem obișnuiți să mai auzim de prenume ciudate în Romania, cum ar fi Mercedesa, Carburator sau Avocat, există o listă întreagă cu cele mai ciudate nume de familie din România. 

Nu poți să nu izbucnești în râs când auzi că numele cuiva de familie este: Curcă, purtat de peste 5.000 de familii din Romania, Păsărică, peste 2.000, sau Bucă, peste 3.000.

Iată o parte din lista cu cele mai ciudate nume de familie din România: Bucilă, Bucă, Coi, Mortu, Pipi, Curu, Bounegru, Boubătrân, Puțică, Regulatu, Sfârc, Găinaț, Bulan, Glonț, Gunoi, Jegu, Nespălatu, Găleată, Castron, Belibou, Labă, Flocea, Sulică, Muia, Oasenegre, Muc, Pișu, Bețivu, Pârțan, Pizdelea, Curu, Oasenegre, Întuneric, Râmurel, Sfeclă, Potrivitu, Pufulete, Brânză, Poșircă, Lacrimă, Speranța, Grivei, Bunică, Gagiu, Ciumac, Aristotel, Sarcină, Slănină, Stricatu, Nespălatu, Portocală.

Cele mai ciudate nume de familie din Moldova

Nu doar în România avem parte de nume de familie nu prea plăcute, ba chiar unele de-a dreptul umilitoare. În Republica Moldova găsim o serie de nume de familie la fel de ciudate și cu semnificații care mai de care mai ciudate. Iată o parte cu lista celor mai ciudate nume de familie din Republica Moldova: Sulă, Gomic, Curu, Ling, Borșros, Purcica, Guzgan, Balaur, Bâcioc, Ou, Chefir, Rachiu, Pulic, Pulenco, Țîță.

Vă reamintim că vorbim despre nume de familie, nu de prenume, astfel că este greu de aflat de unde a pornit un întreg neam care să poarte astfel de nume caraghioase. Cert e că românii, atât aici, cât și dincolo de Prut, se amuză pe seama acestor nume, iar nefericiții care le poartă depun anual zeci de mii de cereri pentru schimbarea numelui și putem să îi înțelegem de ce o fac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net