6 lucruri inedite pe care le poţi face cu o lămâie

Ultima actualizare:

Îndepărtează mirosurile neplăcuteCâteva picături de lămâie pot face minuni la tine în bucătărie, mai ales dacă te confrunţi cu mirosuri neplăcute care vin din frigider, cuptorul cu microunde sau zona în care ţii gunoiul menajer. Nu trebuie decât să tai o lămâie pe jumătate şi să pui cele două bucăţi în zonele pe care ţi le doreşti frumos mirositoare. Înainte de asta, curăţă bine aparatura electrocasnică. De asemenea, cu zeama de lămâie poţi şterge suprafeţele din sticlă şi plastic. Vei vedea că mirosurile neplăcute vor dispărea definitiv.

Albeşte dinţii Nu te mai ajută nici o pastă de dinţi? Nu-i nimic! Te va ajuta lămâia. Stoarce câteva picături într-un pahar cu apă, amestecă bine, iar apoi înmoaie periuţa de dinţi în soluţia formată. Spală-te pe dinţi de două ori pe zi, dmineaţa şi seara, timp de câteva zile. Vei vedea că dantura ta va deveni din ce în ce mai albă. Atenţie! Nu abuza de acest tratament pentru că lămâia este acidă şi poate afecta, în timp, smalţul dentar!

Este un detergent natural Lămâia te va ajuta şi în curăţenie. Stoarce o lămâie şi amestecă zeama cu apă. Pune soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-o la curăţarea chiuvetei, a cabinei de duş sau a căzii. Poţi folosi acest detergent natural şi atunci când speli faianţa sau gresia.

Înlocuieşte produsele de înfrumuseţare din comerţ Ai tenul gras? Poţi folosi ca tratament cosmetic zeama de lămâie. Amestecă trei linguriţe de zahăr cu zeama de la o lămâie şi foloseşte produsul pentru gomaj. Masează faţa insistând în zona frunţii, a bărbiei şi nasului. Lămâia va reduce din cantitatea de sebum, iar zahărul va curăţa tenul în profunzime.

Menţine prospeţimea legumelor din frigider Ai cumpărat legume dar vrei să le foloseşti peste două zile? Pentru a le menţine prospeţimea, stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi pune-le în frigider. 

Conferă strălucire părului Pentru a menţine cât mai mult timp strălucirea şi supleţea părului, pulverizează pe firul uscat apă în care ai turnat zeama de la o lămâie. Aşteaptă ca părul să se usuce natural, iar apoi piaptănă-l. Lămâia va îndepărta ca prin farmec excesul de sebum, iar părul tău va arăta ca şi cum este proaspăt spălat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net