Vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Temperaturile pe Litoral

vremea septembrie-plaja mamaia-septembrie 2018.jpg

vremea septembrie-plaja mamaia-sezlonguri-septembrie 2018
În septembrie, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal. Vremea pe Litoral va fi frumoasă
FOTO: Mihai Ionescu

Vara nu se lasă dusă. Vremea va fi nesperat de caldă până la sfârșitul lunii septembrie. Valorile vor fi mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă. Și pe Litoral va fi vreme blândă.

Vara a venit târziu în acest an și nu se lasă dusă. Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la sfârșitul lunii. Sunt vești bune: temperaturile sunt ca de vară, iar ploile vor fi puține.

Cum va fi vremea în septembrie, în țară și pe Litoral

VEST

În această săptămână, temperaturile vor urca până la 26 – 27 de grade, mai mult decât ar fi normal pentru începutul toamnei. În weekendul următor, vor fi chiar și 30 de grade, iar săptămâna următoare temperaturile vor coborî ușor, la 25 – 28 de grade. Până la data de 15 septembrie, nu va ploua, apoi probabilitatea pentru ploi temporare va fi în creștere.

CENTRU

Este prognozată vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă: 23 – 26 de grade, iar în weekend până la 28 de grade. Până la data de 16 septembrie vor fi posibile doar ploi slabe, izolate, apoi vor fi ploi temporare.

NORD

Până la 29 de grade și nici un nor, până pe 15 septembrie. Apoi, există probabilitatea de a ploua local și temporar.

EST

Temperaturi normale pentru această perioadă, 21 -24 de grade, dar între 13 și 16 septembrie, valorile vor urca la 26 – 29 de grade. Sunt condiții de ploaie slabă  și locală între 10 – 11 septembrie, 16-17 septembrie și 21-23 septembrie.

SUD

Temperaturi peste cele normale, cu 26 – 29 de grade la orele amiezei, iar în weekend se vor înregistra și 30 de grade. Sunt prognozate ploi slabe, trecătoare în perioada 17 -19 septembrie.

VREMEA PE LITORAL

Zilele acestea, sunt prognozate valori normale pentru această dată, 21- 24 de grade. Însă, în perioada 13 -17 septembrie, vor urca până la 24 - 26 de grade, peste temperaturile normale pentru această dată. Probabilitatea de ploaie va crește între 17 și 19 septembrie, dar precipitațiile vor fi slabe și locale.

LA MUNTE

Temperaturi de 14 -16 grade zilele acestea, iar în weekend sunt prognozate valori de până la 20 de grade, adică mai cald decât ar fi firesc în luna septembrie. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor muntoase va fi mai ridicată în perioada 16 – 20 septembrie.

Loading...