Vrei la plajă? Fă-ți rezervare telefonic sau online! Lista completă cu reguli, publicată în Monitorul Oficial

Ultima actualizare:

    Șezlongurile suspendate, ultima fiță din Mamaia, ar putea fi foarte utile anul acesta. Acestea se găseau la hotelul Vega, cu 250 leifoto: Mihai Ionescu
Șezlongurile suspendate, ultima fiță din Mamaia, ar putea fi foarte utile anul acesta. Acestea se găseau la hotelul Vega, cu 250 leifoto: Mihai Ionescu

Noile măsuri de relaxare, care se vor aplica de la 1 iunie, sunt incluse într-un act normativ publicat vineri seară (29 mai) în Monitorul Oficial. Se redeschid terasele, plajele, se reiau transporturile și competiţiile sportive, însă există reguli și pentru clienți, și pentru patroni, și pentru angajați.

  • Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate în Monitorul Oficial.
  • Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcensionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei.
  • Între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri, dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.
  • De asemenea, administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.
  • Accesul la plajă se va face după o rezervare, telefonică sau online.
  • Clienţii vor fi serviţi la locurile lor de pe plajă şi se recomandă servirea de produse ambalate individual, iar angajaţii operatorului economic trebuie să poarte măşti de protecţie.
  • Totodată, zonele de lucru de pe plajă (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel încât aceştia să poată păstra distanţa de minim 1,5 metri între ei.
  • Echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi.
  • Trebuie asigurate substanţe dezinfectante pentru clienţi pe plajă şi la grupurile sanitare.
  • Sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

Citește și:

Rezervările la mare s-au triplat într-o zi, după anunțul că putem merge la plajă. Cât costă cazarea pe Litoral

FOTO Centrul Vechi a prins viață. Uite cum se pregătesc terasele și care sunt regulile pentru clienți!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net