Voucherele de vacanţă emise în 2019 vor fi valabile și în 2021

Ultima actualizare:

    Voucherele de vacanta emise in 2019 vor fi valabile și în 2021foto: Shutterstock
Voucherele de vacanta emise in 2019 vor fi valabile și în 2021foto: Shutterstock

Guvernul va decide vineri în şedinţă prelungirea emiterii de vouchere de vacanţă pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021. De asemenea, va fi prelungită valabilitatea celor emise în perioada martie – decembrie 2019 şi ianuarie - noiembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2021.

Această măsură a atenuat o parte dintre efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată. Un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi. 

Citește și:

Închiderea teraselor la ora 23.00 a schimbat fluxul turiștilor pe litoral. Cine se bucură, cine a renunțat a vacanță?

Atenție! E explozie de cazuri de Covid-19 după vacanțe petrecute la munte și pe litoral

În contextul pandemiei şi al restricţiilor impuse, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achiziţionate de către turişti prin vouchere de vacanţă nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale şi de asemenea, nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea turiştilor şi implicit restituirea sumelor achitate de către aceştia.Citește mai mult epe Adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net