Voucherele de vacanţă emise în 2019 vor fi valabile și în 2021

vouchere-vacanta.jpg

familie in vacanta la munte
Voucherele de vacanta emise in 2019 vor fi valabile și în 2021
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Guvernul va decide vineri în şedinţă prelungirea emiterii de vouchere de vacanţă pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021. De asemenea, va fi prelungită valabilitatea celor emise în perioada martie – decembrie 2019 şi ianuarie - noiembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2021.

Această măsură a atenuat o parte dintre efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată. Un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi. 

Citește și:

Închiderea teraselor la ora 23.00 a schimbat fluxul turiștilor pe litoral. Cine se bucură, cine a renunțat a vacanță?

Atenție! E explozie de cazuri de Covid-19 după vacanțe petrecute la munte și pe litoral

În contextul pandemiei şi al restricţiilor impuse, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achiziţionate de către turişti prin vouchere de vacanţă nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale şi de asemenea, nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea turiştilor şi implicit restituirea sumelor achitate de către aceştia.
Citește mai mult epe Adevarul.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • Oameni la schi

    Stațiunile montane se pregătesc de sezonul vacanțelor la schi, care va debuta în curând, odată cu primele ninsori. Doar că acum, în contextul pandemiei de Covid-19, lucrurile nu vor mai fi la fel ca în anii trecuți. Ieșirile de acest gen sunt deosebit de periculoase, atrage atenția Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Riscul de infectare este mai mare decât în vacanțele de vară, pe litoral.

  • Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara

    Pandemia de coronavirus a împărțit țara în două. Pe de-o parte sunt cei care nu cred în acest virus, susțin că se exagerează, că sunt interese. Ei sunt cei care sfidează regulile, își văd de viață cât pot de bine și se distrează. Pe de cealaltă parte sunt cei care se tem de boală.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1