Închiderea teraselor la ora 23.00 a schimbat fluxul turiștilor pe litoral. Cine se bucură, cine a renunțat a vacanță?

mare_2020_foto_blitz.jpg

Litoralul românesc e aglomerat în plină pandemie
Litoralul românesc e aglomerat în special în weekenduri
foto: BLITZ

Efectele închiderii teraselor la ora 23.00: mai puțini tineri, mai mulți familiști

„Numărul tinerilor cu vârste de până în 22-24 de ani, care veneau la mare în special pentru distracție, a scăzut în ultima săptămână. "Este vorba despre tineri care veneau pe tot litoralul, dar în special în Mamaia și Vama Veche, și care ajungeau pe plajă doar ca să se odihnească după petrecerile de seara", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

Reversul medaliei: închiderea teraselor la ora 23.00 le-a dat încredere turiștilor familiști cu copii că se respectă măsurile de distanțare pe litoral, iar numărul rezervărilor făcute de aceștia a crescut în ultima săptămână.

Vânzările au scăzut cu 40%

Totuși, măsurile impuse de autorități îi nemulțumesc pe cei din industria HoReCa. Aceștia acuză că vânzările le-au scăzut cu 40%. „Pe litoral, în general, se face plajă până la ora 19.00, apoi oamenii se duc în cameră și se pregătesc, ies la plimbare până la ora 21.00 și abia după aceea iau cina. Ceea ce înseamnă că până la ora 23.00 nu mai rămâne timp pentru încă o serie de clienți la terasă. Proprietarii nu pot introduce 2-3 serii de clienți pe seară, astfel că vânzările au scăzut cu 40%. Autoritățile știau unde erau locurile în care se adunau tinerii și, mai degrabă, ar fi putut interzice accesul punctual în respectivele spații după ora 23.00, nu pe terasele unde se servește mâncarea”, a mai spus Ionuț Nedea.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5