Vlad Voiculescu susține că nu este de vină pentru scandalul de la Spitalul Foișor. Replica lui Florin Cîțu

vlad-voiculescu.png

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu a spus că la Spitalul Colentina nu sunt raportați corect morții de Covid
foto: Facebook

Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă duminică, 11 aprilie, pentru a explica faptul că nu a avut nicio vină în scandalul evacuării Spitalului Foișor. El a spus că unitatea medicală este în subordinea Primăriei Capitalei, iar managerul a fost numit de Gabriela Firea. În replică, premierul Cîțu a spus că fiecare pacient din Romania are legătura cu Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu susține că nu este el de vină pentru scandalul de la Spitalul Foișor

„Despre includerea Spitalului Foișor în circuitul COVID-19, discuțiile nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an de zile. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID, pentru că de acele locuri depindea și depind în continuare viața unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite au venit ultimele și cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea MS, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe româmește, MS nu poate decide peste un managfer de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

„Nu vreau să fac procese de contiință, aș spune doar că este regrtabil că acest lucru s-a întâmplat, și este cât se poate de evident, că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic”, a mai adăugat Voiculescu, potrivit Digi 24.

Premierul Florin Cîțu a replicat însă că „fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății” și a susținut că vor urma și demisii, „dacă mai există onoare în România”.

„Toți pacienții care au fost externați de la Foișor, și care sunt acum acasă, dar ar putea să aibă nevoie de o reprogramare, respectiv de tratament sau controale, vor fi contactați în următoarele 24 de ore”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Loading...