Vlad Voiculescu s-a scuzat după o gafă legată de morții Covid: "Am preluat informații greșite "

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu a spus că la Spitalul Colentina nu sunt raportați corect morții de Covidfoto: Facebook
Vlad Voiculescu a spus că la Spitalul Colentina nu sunt raportați corect morții de Covidfoto: Facebook

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a revenit cu scuze după ce a furnizat o informație greșită într-o declarație de presă. El a susținut că în ordinul de ministru nu scrie nicăieri că persoanele decedate, cu COVID-19, sunt introduse în sicriu în saci de plastic, fără a fi îmbrăcate.

Vlad Voiculescu spune că a preluat o informație greșită și a insistat asupra ei. El adaugă că va modifica, chiar joi, reglementarea din 6 aprilie 2020, care prevedea cum are loc ritualul înmormântării pentru morții de Covid-19.

Vlad Voiculescu, noi precizări

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați - și anume cei autopsiați (!) - conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate. Este de altfel o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Vlad Voiculescu, declarația inițială

Echipa Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu Sars-CoV-2. Vlad Voiculescu a precizat că noul ordin de ministru va prevedea accesul preotului sau al pastrorului în spital, la pacienţii care au nevoie. ”Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli”, a mai spus Voiculescu. Ministrul a mai precizat că trupurile persoanelor decedate vor fi puse în sicrie care vor fi sigilate. În privința regulilor pentru înmormântări, Vlad Voiculescu a răspuns că „nu scrie nicăieri în ordinul de ministru că oamenii nu trebuie să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat, e vorba de lipsa de bun simț”.

Hotnews.ro a publicat fragmente din protocolul specific, din data de 13.03.2020, în care este descrisă procedura de înhumare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

  • Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.
  • Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

Citește și:

Se schimbă regulile la înmormântările Covid. Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

Dorel Vișan, reacție virulentă după înmormântările discrete ale artiștilor răpuși de Covid: ”E dureros și neomenesc”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net