S-a stabilit data alegerilor prezidențiale. 10 noiembrie, primul tur

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014foto: arhiva Click!
Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014foto: arhiva Click!

Președintele AEP Constantin-Florin Mitulețu Buică a declarat, marți, că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

Președintele Autorității Electorale Permanente a precizat, pentru Mediafax, că a avut o discuție, luni seară, cu șeful Executivului, despre acest subiect.

Decizia va fi luată printr-o Hotărâre de Guvern, care a fost pregătită de AEP, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind co-inițiator al documentului.

Documentul va fi trimis, marți, de către AEP la MAI. Actul normativ ar putea fi adoptat de Guvern, în ședința de săptămâna viitoare, a mai spus Constantin Buică. Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014, în al doilea tur de scrutin.

Alegeri prezidențiale 2019. Candidați surpriză

  • Cronologic, primul care şi-a anunţat în presă intenţia de a candida pentru Cotroceni în 2019 a fost Liviu Pleşoianu, parlamentar PSD. Încă din vara lui 2017 acesta îl provoca pe Klaus Iohannis la dezbateri televizate, apoi brava spunând că preşedintele nu are curaj să-l înfrunte. 
  • Următoarea declaraţie de intenţie prezidenţiabilă a venit din partea lui Mircea Moise, cetăţean român în vârstă de 75 de ani, născut în Basarabia şi crescut în Ardeal, actual rezident al Germaniei. Mircea Moise a fost maistru instructor, profesor de muzică şi inventator. Anunţul candidaturii, recepţionat în februarie 2018 de presa românească, l-a făcut pe o platformă online de limbă germană. 
  • Actorul Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Globus, a anunțat că vrea la Palatul Cotroceni. Decizia vine ca urmare a dorinței sale de a le oferi românilor o alternativă la discursul politic de azi, un discurs fără semnificație și lipsit de bunăcredință. Va candida independent.
  • Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale din toamnă. ”Astăzi m-am hotărât să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea”, a spus Florentin Pandele la România TV.
  • Miron Cozma fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. “Luceafărul Huilei” va candida ca independent și susține că în curând va începe strângerea de semnături. ”Pentru a-mi putea depune candidatura am nevoie de cel puţin 200.000 de alegători, aşa că voi începe strângerea de semnături şi demararea celorlalte impuneri legale. Vă aştept cu drag, alături de mine, pentru a salva ţara de la dezastru şi a readuce românii acasă”, a anunțat Cozma.

Citește și:

Prima Doamnă a României ar putea fi una dintre ele. Toate sunt frumoase și deștepte

29 de ani de la primele alegeri postcomuniste, din 20 mai 1990. Ele au fost câștigate de FSN și de Ion Iliescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net