Viorica Dăncilă cere demisia lui Ciolacu ”pentru modul rușinos în care a umilit românii”

Ultima actualizare:

    Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc bagă zâzanie între Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu, odinioară apropiațifoto: Inquam Photos
Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc bagă zâzanie între Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu, odinioară apropiațifoto: Inquam Photos

Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc a agitat spiritele pe scena politică românească în plină epidemie de coronavirus. După ce legea a fost adoptată tacit în Camera Deputaților, condusă de președintele PSD Marcel Ciolacu, fostul lider pesedist Viorica Dăncilă i-a cerut acestuia demisia.

Fostul lider PSD Viorica Dăncilă consideră că Marcel Ciolacu - unul dintre apropiaţii săi în perioada în care era premier - ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună ştiinţă în cazul legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc.

”Oricine ar fi fost liderul PSD şi Preşedintele Camerei Deputaţilor astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituţional şi anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români şi nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos şi în egală măsură jenant pentru România şi pentru Parlament, dar şi pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”, a scris Dăncilă pe Facebook.

”Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara în aceste vremuri grele şi complicate. Îi solicit aşadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul ruşinos în care a umilit românii!”, afirmă Dăncilă.

Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc, respinsă în Senat

Adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat acuzaţii extrem de dure la adresa PSD şi a liderului său, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor legea care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Legea a fost respinsă miercuri în Senat, care este cameră decizională.

Citește și:

Ce înseamnă "Jó napot kívánok". Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Marcel Ciolacu și nu a înțeles nici un român

Atacul lui Ciolacu la adresa lui Iohannis: „Ardealul nu a fost vândut. Președintele minte. Am senzaţia că Vadim Tudor trăieşte”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net