Vindea teste PCR false pe site-uri de anunțuri cu 150 de lei. Un bărbat a fost saltat de polițiști, în Capitală

Ultima actualizare:

    Bărbatul care vindea teste PCR false a fost dus ieri la audieri
Bărbatul care vindea teste PCR false a fost dus ieri la audieri

Vindea teste negative pe site-uri de anunțuri cu 150 de lei, în limba română, și cu 180 de lei, în engleză. Un bărbat a fost saltat, pe 21 aprilie, de polițiști, în Capitală. Acesta este acuzat de infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale și a fost reținut.

Testele false negative pentru coronavirus au devenit o afacere pe piața neagră. Fără teamă că ar putea fi prins, un bucureștean a umplut internetul de anunțuri că întocmește rapoarte medicale privind detecția virusului SARS-COV2 pentru pentru prezentarea la locul de muncă ori pentru cei care doresc să plece în străinătate.


    Testul PCR fals pe care individul îl trimitea cumpărătorilor
Testul PCR fals pe care individul îl trimitea cumpărătorilor

Polițiștii au intrat pe fir, iar în urma investigațiilor desfășurate, l-au identificat pe bărbat.

Omul este acuzat că, din ianuarie și până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ. 


    Anunțul care apărea pe mai multe site-uri
Anunțul care apărea pe mai multe site-uri

Potrivit oamenilor legii, testele nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

Casa bărbatului ca vindea teste false a fost percheziționată

”În vederea întregirii probatoriului, la data de 21 aprilie, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare.Totodată, bărbatul a fost depistat și condus pentru audieri la sediul subunității. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reținere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

O agenție de turism, acuzată că vindea teste PCR false

Și nu este singurul caz de acest fel. Luna trecută, administratora unei agenții de turism, din București, s-a ales cu dosar penal pentru că le vindea clienților teste PCR negative false, în numele unei clinici medicale din Tulcea.   

Citește și: 

Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net