VIDEO ȘOCANT Angajat Tarom către un pasager din avion: «Îți sparg dinții»

Ultima actualizare:

    Agentul de securitate de la Tarom în timp ce-i împiedică pe pasageri să filmeze
Agentul de securitate de la Tarom în timp ce-i împiedică pe pasageri să filmeze

Circul de la bordul aeronavei Tarom, de pe ruta București-Cairo, a fost persărat cu un limbaj de demn de maidan. Pe înregistrarea urcată pe Internet de o pasageră se aude cum agentul de securitate al companiei aeriene îl amenință pe un client că-i sparge dinții.

Incredibil, dar adevărat. Într-un avion al companiei Tarom a ieșit miercuri, 18 iulie, un scandal monstru. Aeronava urma să decoleze din București cu destinația Cairo, când, doi pasageri din Maroc cu copilul au ocupat locurile de la mijlocul aeronavei, unde sunt ieșirile de urgență.

Au fost rugați să le elibereze și să se mute, dar pentru că nu înțelgeau limba engleză au rămas pe loc. În câteva minute situația a degenerat, pasagera a avut un schimb de replici cu o stewardesă, fiecare pe limba ei, și chiar ar fi scuipat-o.

Copiii plângeau de spaimă, iar adulții țipau

Femeia de origine arabă s-a mutat apoi pe ultimul rând, lângă soțul ei, însă, situația nu s-a oprit aici. Angajata Tarom s-a dus să-i spună comandatului ce se petrece, iar acesta a cerut ajutorul forțelor de ordine de pe aeroport. Polițiști de Frontieră, dar și angajați de securitate la Tarom au intervenit ca să-i evacueze cu forța.

Cetățeanul arab a fost scos din avion de polițiștii de frontieră pe brațe
Cetățeanul arab a fost scos din avion de polițiștii de frontieră pe brațe

În timp ce trăgeau de cei doi soți ca să-i  dea jos din avion, conflictul a escaladat.

Copiii au început să plângă, iar cei 150 de pasageri țipau și încercau să-i apere pe cei doi cetățeni de origine arabă. În plus, o femeie  leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Cred că s-ar fi putut preveni pașnic. Nu s-a făcut nimic pentru a calma situația. Sunt nemulțumită și aș vrea ca oamenii să fie bine instruiți”, a spus Viorica Hagagg, care se afla în avion. Scena cu pumni și urlete a fost filmată de mai mulți pasageri și urcată pe Facebook.

Agentul de securitate de la Tarom îl amenință pe un pasager

Așa se vede cum angajatul companiei aeriene românești de la securitate strigă la pasageri și le spune în limba engleză să nu mai filmeze. Ba chiar, întinde mâna spre telefoane și încearcă să-i oprească.

La un moment dat, îi amenință pe pasageri și îi spune unuia dintre ei, de două ori, în limba română: ”Nu mă opri. Nu pune mâna că-ți rup dinții. Stai cuminte că-și rup dinții”.

Individul este îmbrăcat în civil, dar poartă la gât legitimația Tarom.

Șefii de la Tarom, nici o reacție

Până la această oră, reprezentanții companiei aeriene nu au dorit că comenteze pe marginea limbajului agresiv folosit de bărbat.

O pasageră a leșinat de spaimă în avion și a avut nevoie de îngrijiri medicale
O pasageră a leșinat de spaimă în avion și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Și s-au rezumat la a spune: ”Compania Tarom îşi exprimă părerea de rău faţă de situaţia creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaţionale privind siguranţa şi securitatea pasagerilor. În situaţia de faţă menţionăm următoarele: Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instrucţiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflaţi în apropierea ieşirilor de urgenţă li se face un instructaj pe care aceştia trebuie să fie capabili să îl înţeleagă. În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea şi nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menţionăm că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat şi a refuzat să se identifice. Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare. Menţionăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului”. 

Șefii companiei nu au ieșit cu declarații și nici nu au anunțat efectuarea vreunei anchete interne.

Până la urmă, soții, împreună cu băiatul lor, au fost evacuați. Bărbatul pe brațe, încătușat, iar femeia în cărucior cu rotile, pentru că i se făcuse rău, iar aeronava a decolat.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/scandal-monstru-la-bordul-unei-aeronave-tarom-fiul-meu-mi-cerut-sa-nu-mai-zburam

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net