Scandal monstru la bordul unei aeronave Tarom: «Fiul meu mi-a cerut să nu mai zburam niciodată prin România»

scandal_tarom.jpg

scandal avion tarom
Scandalul de la bordul aeronavei Tarom a escaladat rapid
Foto: captură video

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Peste 150 de călători ai unei curse Tarom au asistat la momentul în care o familie a fost evacuată brutal de la bordul aeronavei, după ce o pasageră din Maroc a scuipat o însoţitoare de zbor şi apoi a refuzat să părăsească avionul cu destinația Cairo.

“În avion am înţeles că o doamnă care şedea lângă ieşirea de urgenţă şi care nu vorbea engleza nu înţelegea sau nu dorea să primească instrucţiunile cu privire la regulile de ieşire de urgenţă. Câteva minute mai târziu, securitatea a venit, i-a solicitat paşaportul şi i-a cerut părăsească aeronava, spunand că aceasta a fost decizia căpitanului”, a scris pe rețelele sociale Viorica Hagagg, unul dintre pasagerii cursei respective. Femeia a publicat și fotografii și filmulețe din timpul incidentului care a creat o stare de panică în întreg avionul, mai ales în rândul copiilor care asistau neputincioși la scenele violente.
„Videoclipurile arată că situaţia era departe de a fi sigură pentru pasageri, iar operaţiunile din partea securităţII au dat rezultate opuse calmării situaţiei. În timp ce securitatea încerca să o scoată pe doamnă, soţul ei şi pe copilul lor din aeronavă, oamenii de securitate erau înconjuraţi de pasageri şi armele lor nu erau sub ochii oamenilor de securitate, din fericire nimeni dintre pasageri nu a profitat de faptul ca armele erau nesupravegheate. Securitatea nu a luat în considerare faptul că în avion erau mulţi copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi.   Bineînţeles că nu este politicos să scuipi o persoană, dar nimeni nu a încercat să înţeleagă care este starea doamnei: a fost bolnavă, obosita, ameninţată sau speriată. Soţul ei nu avea încredere în securitate, spunea că îi este frică să le dea paşapoartele. Folosirea autorităţii şi ego-ul nu au ajutat la calmarea situaţiei, ci au provocat nelinişte in avion, situatie inacceptabilă pe un aeroport internaţional al unei ţări UE. Fiul meu mi-a cerut să nu mai zburam niciodată prin România. As putut înţelege cererea lui, dar m-a durut. România este a doua mea ţară  (sunt din Moldova) şi doresc ca aceste ţări să trateze propriii oameni cu respect şi demnitate“, a scris Viorica Hagagg. 

 

 

Cum au reacționat reprezentanții Tarom

“În situaţia de faţă menţionăm următoarele: Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instructiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor. Pasagerilor aflati în apropierea ieşirilor de urgenţă li se face un instructaj pe care acestia trebuie sa fie capabili să îl înţeleagă. În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea si nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodata mentionăm ca locul pe care il ocupa nu ii fusese alocat şi a refuzat să se identifice. Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor in vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare. Menţionăm ca pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiteram faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, priorităţile esenţiale rămân siguranta şi securitatea pasagerilor, a zborului şi a echipajului”, au precizat reprezentanţii Tarom. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5