8 poliţişti din București, reţinuţi pentru lipsire de libertate şi tortură. Ce au pățit victimele după ce le-au reproşat agenţilor că nu poartă mască

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă adevarul.ro
Foto: Arhivă adevarul.ro

”Deranjați” de faptul că două persoane i-au apostrofat că nu poartă măști de protecție pe stradă, deși măsurile de prevenție impuneau acest lucru, nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală au recurs la violență. Cei doi cetățeni au fost luați cu forța de oamenii legii, bătuți și apoi abandonați în locuiri diferite. Miercuri, opt din cei nouă agenți au fost reținuți.

Acuzații grave împotriva polițiștilor care s-au răzbunat pe două persoane, în luna septembrie anul trecut, în zona Eroii Revoluției. Opt dintre cei 9 agenţi de poliţie au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Un al nouălea poliţist a fost plasat sub control judiciar, scrie adevarul.ro.

Pe 1 seprembrie, în jurul orelor 01.45, cei nouă polițiști făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă. Două persoane care au trecut prin zonă le-au reproșat că nu poartă măşti de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2. Fără să stea pe gânduri, polițiștii au ripostat violent. Sub amenințarea armei, șapte dintre agenți au luat pe sus una dintre cele două persoane, au încătșat-o și au dus-o pe un teren viran, unde au bătut-o crunt.

Victimele, bătute și apoi abandonate  

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucureşti, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.

”În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătuşarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zeţari din Bucureşti, sectorul 5, unde au descătuşat-o şi abandonat-o pe o stradă întunecată”, se mai arată în comunicatul PTB. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.  

Citește și: 

Polițiști mână în mână cu infractorii! Făceau parte din grupări mafiote acuzate de camătă, șantaj și tentativă de omor

Polițistul suspectat de pedofilie a fost reținut. Eugent Stan a refuzat să demisioneze

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net