Video impresionant! Cum îi îndeamnă filosoful Mihai Șora pe români să meargă la vot

Ultima actualizare:

    Mihai Șora îi îndeamnă pe români să meargă la votFoto Facebook
Mihai Șora îi îndeamnă pe români să meargă la votFoto Facebook

Filosoful Mihai Șora, care a devenit un simbol al protestelor anti PSD, a publicat pe pagina personală de Facebook un mesaj dedicat românilor de pretutindeni, cu o zi înainte de vot. Șora își îndeamnă urmăritorii să meargă în număr cât mai mare la vot, duminică, 26 mai, deoarece acesta este un drept fundamental care nu trebuie ignorat într-o țară democratică.

Filosoful, în vârstă de 102 ani, îi sfătuiește pe cetățeni să îi ia cu ei și pe „nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară” și face acest lucru într-un mod inedit, filmându-se pe sine, care, la vârsta sa impresionantă, merge pe jos până la secțiile de votare, numărându-și pașii, dorind să demontreze că dacă pentru el nu este greu, nu ar trebui să fie pentru nimeni.

„Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta.

Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie.Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară. Într-o zi, când vor înţelege că votul lor este puterea lor, vă vor fi recunoscători. În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-şi rupă câteva minute din viaţă şi să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în faţă. Câteva minute şi câţiva paşi”, este mesajul lui Mihai Şora, publicat pe rețelele de socializare, alături de un video intitulat sugestiv „875 de paşi”.

Mihai Șora, protagonistul unui videoclip sugestiv pro vot

În clipul video cu paşii pe care îi parcurge până la secţia de votare, Mihai Şora subliniază: „875 de paşi mărunţei, de Cio-Cio-San, aveţi de făcut până la secţia de votare. Nu pregetaţi să îi faceţi să-i faceţi şi să puneţi ştampila, după ce vă gândiţi bine, pe numele cel mai potrivit să ne reprezinte. Suntem europeni şi trebuie să fim în Europa cu ce avem noi mai bun.

Deci gândiţi-vă, cântăriți greutatea numelui pe care puneți ştampila. E vorba de viitorul nostru, al vostru, al copiilor şi nepoţilor voştri. Mergeţi la vot! Nu-mi pot închipui: să fii la 875 de paşi de secţia de votare şi să nu te duci să votezi. Cum vine asta? Pe urmă te plângi? N-ai dreptul, nu mai ai dreptul! Ţi l-ai pierdut!”, a spus Mihai Șora.

Filosoful Mihai Șora a fost inclus pe lista Politico Europe a personalităților care pot schimba Europa în 2019. În descrierea făcută de prestigioasa publicație, Mihai Șora este lăudat pentru implicarea sa în viața socială și politică după Revoluția din 1989. Mihai Șora a fost prezent la mitingul diasporei din 10 august 2018, când aproape 100.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei împotriva Guvernului PSD, iar jandarmii au fost acuzați de comportament abuziv. Acesta bifat, de asemenea, aproape toate protestele anti-guvernamentale, fiind aplaudat mereu de mulțimea prezentă. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net