VIDEO Focar de coronavirus la o cunoscută fabrică de înghețată din Sebeș. 27 de angajați, depistați pozitiv

Ultima actualizare:

    S-a constatat că angajații fabricii de înghețată nu au rspectat măsurile de protecție împotriva infecției cu coronavirusfoto: Shutterstock
S-a constatat că angajații fabricii de înghețată nu au rspectat măsurile de protecție împotriva infecției cu coronavirusfoto: Shutterstock

Un focar de infecţie cu noul coronavirus a fost identificat duminică (24 mai) la o fabrică de îngheţată din judeţul Alba, 27 de angajaţi fiind depistaţi pozitiv, relatează ziarulunirea.ro, potrivit căruia firma respectivă este Alpin 57 Lux din Sebeş. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30 cazuri noi în județ, cel mai mare număr raportat în ultima perioadă, iar 27 iată că provin de la fabrica de înghețată.

Firma a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, anunță News.ro. ”Totodată, specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauza a infectărilor a fost nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens. Au fost testaţi ieri (sâmbătă) 64 de angajaţi, urmând ca astăzi să fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19”, a transmis DSP Alba, conform ziarulunirea.ro.

SUSPECȚII DE CORONAVIRUS, LUAȚI CU AMBULANȚA

DSP Alba a demarat două anchete, una epidemiologică şi una a inspectorilor sanitari, asa cum prevede legislaţia în vigoare. Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacţilor direcţi şi suspendarea temporară a activităţii operatorului economic, până la finalizarea anchetelor şi până la efectuarea operaţiunilor de igienizare generală şi dezinfecţie în unitate.

Citește și:

E nevoie să dezinfectăm ambalajele produselor cumpărate? Sfatul profesorului Rafila

Covid-19. Cum dezinfectăm fructele, legumele și alimentele ambalate ca să ne protejăm de infecția cu coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net