E nevoie să dezinfectăm ambalajele produselor cumpărate? Sfatul profesorului Rafila

Ultima actualizare:

    Prof. Alexandru Rafila spune că nu este necesar să dezinfectăm toate ambalajelefoto: Shutterstock
Prof. Alexandru Rafila spune că nu este necesar să dezinfectăm toate ambalajelefoto: Shutterstock

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a explicat ce trebuie să facem când ne întoarcem de la cumpărături, pentru o mai bună protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.

După trei săptămâni de distanțare socială, românii s-au obișnuit să cumpere mai rar și mai mult deodată, astfel încât să facă mai puține drumuri la supermarket. Singura problemă apare atunci când, odată întorși acasă, sunt puși în situația de a dezinfecta numeroase pachete, pungi și caserole.

Prof. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat pentru Digi 24 că nu este necesar să dezinfectăm toate ambalajele.

„Trebuie ştearsă încălţămintea, să evităm să intrăm cu încălţămintea până în mijlocul camerei, se poate şterge pardoseala cu o soluţie dezinfectantă, dar chiar să dezinfectezi toate cutiile, ambalajele din magazine, nu cred că este cazul, mai ales că în momentul de faţă toate produsele sunt deja ambalate, nu prea mai există produse neambalate, ambalajele nu au cum să fie contaminate, pentru că, în principiu, sunt plasate în magazine în manieră industrială, persoanele în general nu le ating, nu le pun înapoi, chiar sunt reguli indicate în acest sens“, a spus Rafila.

Citește și:

Coronavirus. 4 mituri despre usturoi, înghețată sau apă pe care ar trebui să le ignori

Coronavirus. 10 întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Ce informații vitale trebuie să știe

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net