VIDEO. Dan Barna și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale. Ce spune despre Iohannis

Ultima actualizare:

    Dan Barna, candidat USR la alegerile prezidenţiale 2019 Foto: arhivă personală
Dan Barna, candidat USR la alegerile prezidenţiale 2019 Foto: arhivă personală

Liderul USR, Dan Barna, și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Uniunea Salvați România a strâns 400.000 de semnături pentru ca președintele formațiunii politice să poată candida. Dan Barna a spus că vrea să fie un ”președinte full time” și l-a carcaterizat pe actualul drept ”un pompier pentru momentele în care casa a luat foc”.

Președintele USR a susţinut că România are nevoie de o schimbare.

”Depunem azi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare, lucrul acesta s-a văzut clar la alegerile europarlamentare (…) Este momentul să avem obiective importante și să ne ținem de ele. Este momentul să însănătoșim România. Românii merită și pot să fie fericiți aici, în România. Este nevoie de anticipate într-un timp cât mai scurt pentru a ne întoarce la popor. Nu mai putem să ne bazăm pe vechea clasă politică. Timp de 30 de ani și-a irosit șansele, și-a bătut joc de România. Nu mai putem să ridicăm din umeri când jumătate din tineri pleacă din România. Schimbarea trebuie să o facem acum, nu peste 5, nu peste 10 ani”, a declarat Dan Barna în fața BEC, conform digi24.

Întrebat ce are să-i reproșeze președintelui Klaus Iohannis, candidatul USR PLUS a declarat că ”România are nevoie de un președinte full timp, prezent în viața societății”.

Citește și: Dan Barna, candidatul la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS. Ce rol va juca Cioloș

”Iohannis și PNL ne spun constant că mai bine nu se poate. Noi spunem că se poate. Președintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc. Dacă era mai implicat și mai diligent, poate nu am fi ajuns să luăm foc”, a mai spus Barna.

Președintele Klaus Iohannis va merge, azi, la ora 12.00, la Biroul Electoral Central, pentru a-şi înregistra candidatura pentru al doilea mandat şi va fi însoţit de liderul PNL, Ludovic Orban, de membri ai echipei de campanie, ai conducerii filialei PNL Bucureşti, precum şi de simpatizanţi şi susţinători.

Citește și: Ce avere are Dan Barna, candidatul la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS

Până acum şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD Viorica Dăncilă şi cel al PMP Theodor Paleologu.

Conform Hotărârii de Guvern care stableşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

Campania electorală va începe pe 12 octombrie, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Citește și: 

Topul candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Barometru IMAS

Alegeri prezidențiale 2019. O descendentă din os domnesc vrea la Cotroceni

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net