Dan Barna, candidatul la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS. Ce rol va juca Cioloș

Ultima actualizare:

    Dan barna va candida la alegerile prezidențiale 2019 din partea Alianței 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloș va fi propunerea de prim-ministrufoto: arhiva Click!
Dan barna va candida la alegerile prezidențiale 2019 din partea Alianței 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloș va fi propunerea de prim-ministrufoto: arhiva Click!

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloş va fi propunerea de prim-ministru în cazul câștigării alegerilor, anunţă G4Media, citând surse participante la negocierile dintre cele două partide.

USR şi PLUS au încheiat vineri negocierile pentru încheierea alianţei politice în cadrul căreia cele două partide să participe împreună la toate alegerile care vor urma în perioada următoare: prezidenţiale, locale şi parlamentare, au mai explicat sursele citate pentru G4Media.

”L-am felicitat deja pe Barna pentru că e candidatul Alianţei la prezideniale, nu doar al USR”, a precizat unul dintre participanţii la discuţii, Cioloş fiind candidatul la funcţia de prim-ministru.

Potrivit surselor citate, acordul Alianţei nu prevede şi împărţirea efectivă a locurilor pe liste nici la locale, nici la parlamentare, urmând ca acest lucru să fie făcut în proximitatea fiecărei runde de alegeri.

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat candidatura

Liderul ALDE, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat duminică seară, la Antena 3, că este decis să candideze la alegerile prezidenţiale, cu sau fără sprijinul coaliţiei de guvernare, un potenţial partener fiind partidul lui Victor Ponta, Pro România. În opinia lui Tăriceanu, în cazul unor candidaturi separate în cadrul Alianţei PSD - ALDE, riscul de a nu ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este foarte mare, scrie news.ro.

”Fără doar şi poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru şi mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susţinere cât mai largă. Adică să fie din partea coaliţiei PSD-ALDE şi poate chiar mai mult. Am văzut cu toţii sondajele şi cred că un asemenea candidat , cu susţinere comună, are şanse să se opună actualului preşedinte. Dacă nu vom reuşi să aveam un candidat comun cu PSD, după data de 22 iulie, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianţă care să ne crească şansele. Poate să însemne Pro România, da”, a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă este decis să candideze la prezidenţiale, scrie aceeași sursă.

Alegeri prezidențiale 2019. Candidați surpriză

Cronologic, primul care şi-a anunţat în presă intenţia de a candida pentru Cotroceni în 2019 a fost Liviu Pleşoianu, parlamentar PSD. Încă din vara lui 2017 acesta îl provoca pe Klaus Iohannis la dezbateri televizate, apoi brava spunând că preşedintele nu are curaj să-l înfrunte. Următoarea declaraţie de intenţie prezidenţiabilă a venit din partea lui Mircea Moise, cetăţean român în vârstă de 75 de ani, născut în Basarabia şi crescut în Ardeal, actual rezident al Germaniei. Mircea Moise a fost maistru instructor, profesor de muzică şi inventator. Anunţul candidaturii, recepţionat în februarie 2018 de presa românească, l-a făcut pe o platformă online de limbă germană. Actorul Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Globus, a anunțat că vrea la Palatul Cotroceni. Decizia vine ca urmare a dorinței sale de a le oferi românilor o alternativă la discursul politic de azi, un discurs fără semnificație și lipsit de bunăcredință. Va candida independent.Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale din toamnă. ”Astăzi m-am hotărât să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea”, a spus Florentin Pandele la România TV.Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. “Luceafărul Huilei” va candida ca independent și susține că în curând va începe strângerea de semnături. ”Pentru a-mi putea depune candidatura am nevoie de cel puţin 200.000 de alegători, aşa că voi începe strângerea de semnături şi demararea celorlalte impuneri legale. Vă aştept cu drag, alături de mine, pentru a salva ţara de la dezastru şi a readuce românii acasă”, a anunțat Cozma.

Citește și:

Traian Băsescu: «Dăncilă are cele mai mari şanse să devină candidatul PSD la prezidenţiale»

Prima doamnă Carmen Iohannis şi-a făcut unghiile ca Anda Adam. Manichiura a atras toată atenţia

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net